Κριτική με σοβαρότητα, όχι νοοτροπίες του χθες

Καλωσορίζουμε τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα της εναλλαγής των εξουσιών και των διοικήσεων, αλλά και στην λογική της συνέχειας του κράτους.

Πάντως, στην καθ' όλα τιμητική αναφορά τους για την δράση της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, δεν αποφεύγουν και ορισμένα σοβαρά ολισθήματα.

Πιο συγκεκριμένα:

-Δείχνουν ότι αντιλαμβάνονται τα έργα ως «κομματική ιδιοκτησία», ενώ αυτά γίνονται μόνο για την κοινωνία και ανήκουν μόνο στην κοινωνία, πέρα και πάνω από κόμματα, εξουσίες και Περιφερειακές Αρχές.

- Αναδεικνύουν εκ νέου τη θεμελιώδη διαφορά αντίληψης που διέπει εκείνους που θεωρούν την Αυτοδιοίκηση ως το «μακρύ χέρι» ή τον «υπηρέτη» της εκάστοτε κεντρικής εξουσίας και εκείνων που υποστηρίζουν την πραγματική αυτοδιοίκηση και την ουσιαστική αποκέντρωση πόρων και εξουσιών.

- Μέσω της ανακοίνωσης, εμμέσως πλην σαφώς, εννοούν πως ο Περιφερειάρχης δεν θα έπρεπε να… ενδιαφέρεται και να παρακολουθεί την πορεία όλων των έργων! Τι άλλο εννοoύν, άραγε, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια που δεν τον αφορά»; Μήπως θα ήθελαν να καταργηθεί τελείως η Αυτοδιοίκηση και οι κοινωνίες να ξαναπέσουν στα χέρια των παλαιών… κομματαρχών;

- Τέλος και μόνο το γεγονός πως το έργο αναμόρφωσης των εισόδων/εξόδων των τριών μεγάλων αστικών κέντρων της Περιφέρειας (και όχι μόνο της Πάτρας ), εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2017, αλλά έφτασε να ξεκινήσει το 2020 και μάλιστα, μόνο αφού η σημερινή Περιφερειακή Αρχή πέτυχε να επιταχύνει καταλυτικά όλες τις διαδικασίες, αποδεικνύει την αποτυχία της προηγούμενης αντίληψης και τα αίτια του πολυετούς βαλτώματος της Δυτικής Ελλάδας. Και γι' αυτό το βάλτωμα, μάλλον πρέπει να αναζητήσουν αλλού τις εξηγήσεις και τις ευθύνες και όχι στη σημερινή Περιφερειακή Αρχή.

Εν κατακλείδι πάντως, χαιρόμαστε πολύ που οι αξιότιμοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύουν να παρακολουθούν από κοντά το έργο της σημερινής Περιφερειακής Αρχής. Ελπίζουμε να τους έχουμε σύμμαχους και αρωγούς στη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει να αλλάξουμε τη μοίρα της Δυτικής Ελλάδας. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με αντιπολιτευτικές «κορώνες» και «ιδιοκτησιακές» νοοτροπίες του χθες. Θα γίνει μόνο με σοβαρότητα, διαρκή προσπάθεια και αποτελεσματικότητα!

Τάκης Παπαδόπουλος
Δικηγόρος,
Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου
Δυτικής Ελλάδας

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE