Ιστοσελίδα για απασχόληση παιδιών -Από παραμύθια μέχρι γυμναστική

Με βασικό στόχο να αξιοποιηθεί ο ελεύθερος χρόνος δημιουργικά και παιδαγωγικά προς όφελος κυρίως των παιδιών, ο δήμος Τρικκαίων δημιούργησε στην ιστοσελίδα του έναν ειδικό χώρο με τον τίτλο «Μένουμε Σπίτι Δημιουργικά».

Όπως ανακοινώθηκε, εκεί, σε χωριστές ενότητες, ο γονιός και το παιδί μπορούν να βρουν παραμύθια, δημιουργικά παιχνίδια, προτάσεις για διάβασμα, μάθημα επιστήμης, γυμναστική για το σπίτι και πολλές δραστηριότητες.

«Μένουμε Σπίτι Δημιουργικά» μια ιστοσελίδα για όλους

Ειδικά για τα παιδιά, η μέριμνα αφορά την οργάνωση του ελεύθερου χρόνου τους και την προσπάθεια να ενισχύσουν πεδία της μάθησης.

Για τις προτάσεις συνεργάστηκαν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, ΚΔΑΠ του δήμου Τρικκαίων, εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακά προγράμματα, , εθελοντικές ομάδες, ιδιώτες - λάτρεις του βιβλίου, θεατρική ομάδα. Ο κατάλογος δράσεων αυξάνεται συνεχώς και τα σχετικά πεδία ανανεώνονται τακτικά με νέες προτάσεις.

Μένουμε σπίτι και βλέπουμε θεατρο

Επίσης, ο δήμος Τρικκαίων - Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Δημοτικό Θέατρο προσφέρουν δωρεάν την προβολή της ταινίας: «Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων 1997-2017-Αποσπάσματα-σκηνές από τις παραστάσεις του θεάτρου». Όσοι θεατές είχαν παρακολουθήσει τις παραστάσεις θα ξαναθυμηθούν στιγμιότυπα από αυτές και όλοι μαζί θα μπορούν να απολαύσουν χαρακτηριστικές εικόνες από το καλλιτεχνικό έργο του θεάτρου, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Γραμμη ψυχολογικής υποστήριξης για όσους Μενουν σπίτι

Τέλος, ο δήμος Τρικκαίων έθεσε σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής. Πρόκειται για δράση που αφορά στους ωφελούμενους του Κέντρου Κοινότητας και του παραρτήματος Ρομά. Στόχος, η στήριξη με απαντήσεις και συμβουλές, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού (Covid-19).

Στην τηλεφωνική γραμμή, αναφέρεται από τη δημοτική αρχή, ψυχολόγος συζητά με ωφελούμενους/ες του Κέντρου και ειδικά με μέλη ευπαθών ομάδων, για όλα όσα τους απασχολούν με δεδομένη την πρωτόγνωρη πραγματικότητα που βιώνουμε, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη.

Παπαστεργίου: Δίπλα στον πολίτη τώρα που μένει σπίτι

Ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αυτές οι δράσεις αναδεικνύουν την προσπάθεια του δήμου να είναι στην πράξη δίπλα στον πολίτη σε διάφορες πτυχές της ζωής του τώρα που «μένουμε σπίτι». Είναι σημαντικό, πρόσθεσε, ότι σε αυτήν την προσπάθεια συμμετέχουν και εθελοντές, μέλη της τρικαλινής κοινωνίας που συνεργάζονται με τις δημοτικές υπηρεσίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αυτές τις κρίσιμες ώρες. «Σύντομα οι εθελοντές στον δήμο Τρικκαίων θα συνεργαστούν και σε άλλες δράσεις, ενισχύοντας την ουσία της κοινωνικής προσφοράς» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE