Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος: Ξεναγηθείτε ψηφιακά!

Με τη συνδρομή μιας δωρεάς που σήμερα, κατά την εποχή της πανδημίας του κορονοϊού, αποδεικνύεται υπερ-πολύτιμη για τη διάδοση και διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης αλλά και τη βιωσιμότητά του, το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, διατηρεί ανοικτές τις πόρτες του στους επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο, με την ψηφιακή περιήγηση, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή αλλά και Smartphone.

Ο οδηγός της ψηφιακής ξενάγησης περιέχει επίσης λειτουργίες περιήγησης στα ιστορικά μνημεία των Καλαβρύτων, σχετικά με την Επανάσταση του '21, αλλά και τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος.


Περιλαμβάνονται:

- Ακουστικός οδηγός ξενάγησης στα εκθέματα του Μουσείου
- Πολιτιστικός οδηγός περιήγησης στην πόλη των Καλαβρύτων
- Λειτουργία πλοήγησης σε σημεία ενδιαφέροντος των Καλαβρύτων.
Το έργο της ψηφιακής ξενάγησης χρηματοδοτήθηκε στα πλαίσια της πράξης 'Ανάπτυξη εφαρμογής πολιτιστικής διαδρομής - Ψηφιακή περιήγηση'. Προηγήθηκε η ψηφιοποίηση των εκθεμάτων του για τις ανάγκες της εκπόνησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Αχαΐας.

H ψηφιακή ξενάγηση στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, μέσω του Google Play και Αpple Store (application) εξιστορεί τη ζωή των Καλαβρυτινών πριν τον πόλεμο, την περίοδο της ιταλο-γερμανικής κατοχής και παρουσιάζει τη φρικτή τραγωδία της 13ης Δεκεμβρίου 1943.
Την τραγωδία της Μαύρης Δευτέρας' των Καλαβρυτινών που συγκίνησε και συγκλονίζει όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα.

"Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στεγάζεται σ' ένα χώρο τραυματικής μνήμης, σ' ένα χώρο εγκλεισμού και αγωνίας. Αυτός ο χώρος της οδύνης, ο οποίος επιλέχθηκε για να στεγαστεί, έχει μετατραπεί σε χώρο γόνιμης συγκίνησης και παραγωγικού στοχασμού, σε σύμβολο ειρήνης και συναδέλφωσης Αποτελεί σημείο αναφοράς, έναν χώρο πολιτισμού για τα Καλάβρυτα και την Αχαΐα. Η ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση του αρχειακού του πλούτου, η αναβάθμιση της ιστοσελίδας του και η ψηφιακή ξενάγηση στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και τα ιστορικά μνημεία των Καλαβρύτων δημιουργήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη του Ιδρύματος 'Σταύρος Νιάρχος' (www.snf.org), και έχει ως στόχο οι επισκέπτες - προσκυνητές να γνωρίσουν βιωματικά την ακατάλυτη πολιτιστική και ιστορική μας κληρονομιά" αναφέρει στην Καλ. Λαύρα ο πρόεδρος του ΔΗΜΚΟ Χρήστος Φωτεινόπουλος.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE