Ο "Απρόσκλητος Επισκέπτης" στο θέατρο Πάνθεον

 Οι λάτρεις της νουάρ ατμόσφαιρας, της αγωνίας και των ανατροπών έχουν έναν πολύ καλό λόγο να παρακολουθήσουν στο θέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ στην Πάτρα, ένα κλασικό αστυνομικό έργο της Αγκάθα Κρίστι «Ο Απρόσκλητος Επισκέπτης».

 

Η υπόθεση του έργου

 

Στην πυκνή ομίχλη της Νότιας Ουαλίας, ο Μάικλ Σταρκβέντερ χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και πέφτει σ’ ένα χαντάκι. Βρίσκεται στη μέση του πουθενά και στην προσπάθειά του να βρει βοήθεια, μπαίνει σε μια απομονωμένη έπαυλη. Στην ξεκλείδωτη μπαλκονόπορτα, τον περιμένει μια έκπληξη: Ένας άντρας είναι νεκρός. Λίγο πιο πέρα, μ’ ένα περίστροφο στο χέρι, μια όμορφη γυναίκα. Η Λόρα Γουόρικ. Η γυναίκα που παραδέχεται πως δολοφόνησε το σύζυγό της. Ο Μάικλ γοητευμένος από τη νεαρή χήρα, αποφασίζει να την βοηθήσει, επιχειρώντας να κατασκευάσουν από κοινού ένα ακλόνητο άλλοθι.

 

Μήπως όμως δεν είναι αυτή τελικά η δολοφόνος; Και αν όχι, γιατί καλύπτει τα ίχνη του ενόχου; Ένα σπίτι γεμάτο πιθανούς υπόπτους. Θα καταφέρει, άραγε, ο απρόσκλητος επισκέπτης να βρει τον δολοφόνο προτού να είναι πολύ αργά;

 

Ο «Απρόσκλητος επισκέπτης» γράφτηκε το 1957 για το θέατρο και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την επόμενη χρονιά. Ένα καθαρόαιμο αστυνομικό με δυνατούς χαρακτήρες και ανατροπές μέχρι το τελευταίο λεπτό.

 

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

 

Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Φρατζεσκάκης

Σκηνικό - Κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας

 

Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

 

Βοηθοί σκηνοθέτη: Ελένη Βουτυρά, Στάθης Λαγκάδας

 

Μακιγιάζ: Άννα Μαρία Μπάμπη

 

Κομμώσεις: Γρηγορία Τζήβα

 

Φωτογραφίες: Αναστασία Λουκρέζη

 

Artwork: Λουκάς Μελάς

 

Video art: Ra’s Eye

 

Προβολή - Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

 

Παραγωγή: Ιωάννης Ρουμελιώτης - Θέατρο ELIART

 

 

 

Παίζουν:

 

Νίκος Ορφανός

 

Σοφία Μανωλάκου

 

Αννέτα Παπαθανασίου

 

Σαράντος Γεωγλερής

 

Κώστας Ζέκος

 

Νίκος Καϊνός

 

και ο Γιώργος Φρατζεσκάκης

 

Φιλική συμμετοχή: Ιλιάς Λαμπρίδου

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE