Σάρωσε τα χρυσά η Πολυφωνική

Χρυσό μετάλλιο σε δύο κατηγορίες (Θρησκευτικής Μουσικής και Μικτών Χορωδιών) κατέκτησε η Μικτή Χορωδία Πολυφωνικής στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ και Διαγωνισμό Χορωδιών που φιλοξενεί η Καλαμάτα. Η σπουδαία διοργάνωση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή 38 χορωδιών από 15 χώρες και ολοκληρώνεται σήμερα. Ο διαγωνισμός απλώθηκε σε όλη την πόλη και έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει χορωδίες υψηλού επιπέδου. Από την Ελλάδα παίρνουν μέρος 18 χορωδίες, ενώ 20 προέρχονται από όλη την Ευρώπη, από την Κίνα, την Ινδονησία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Νότια Αφρική.

Η Μικτή Χορωδία Πολυφωνικής διαγωνίστηκε την Παρασκευή στα παρακάτω έργα: BOGORODITSE DEVO, Sergei Rachmaninoff, AVE MARIA, Javier Busto, ELI!ELI! Deak Gyorgi Bardos, FESTGESAND, Felix Mendelssohn- Bartholdy, CANTIQUE DE JEAN RACINE, Gabriel Faure και CANTATE DOMINO, Josef Doppelbauer.

Τη χορωδία διηύθυνε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού, Μο Σταύρος Σολωμός, ενώ πιάνο έπαιξε η καθηγήτρια πιάνου, Λούση Χριστοδούλου.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο πεζόδρομος της Αριστομένους καθώς και η κεντρική πλατεία της Καλαμάτας «πνίγηκαν» από μελωδίες των χορωδιών που μετέχουν στο φεστιβάλ.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE