Πάτρα: Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού - Πρόεδρος η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, συγκροτήθηκε σε σώμα κατά την πρώτη συνεδρίαση του, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 11/10/19, παρουσία του συνόλου σχεδόν των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του, βάση  και της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού , Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου, αφού ευχήθηκε καλή θητεία σε όλα τα μέλη τόνισε,  ότι «Βασική επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι να υπηρετήσει τις λαϊκές ανάγκες. Βεβαίως γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι εύκολο αντικειμενικά. Προσκρούει στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, η εφαρμογή της οποίας στο χώρο της τοπικής διοίκησης, έχει πολλές εκφράσεις. Να σας παραθέσω μερικά αποδεικτικά στοιχεία. Το σύνολο  των εργαζομένων είναι 86, εξ αυτών 25 μουσικοί. Με αυτό το προσωπικό καλούμαστε να καλύψουμε όχι μόνο το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, αλλά το σύνολο των δομών μας, το Δημοτικό Ωδείο, τη Δημοτική Μουσική, τη Βιβλιοθήκη, την Πινακοθήκη, το Εικαστικό Εργαστήρι, το Χορευτικό Εργαστήρι. Μοναδική πηγή χρηματοδότησης η τακτική επιχορήγηση του Δήμου, η οποία είναι 2.400.000€ και οι ανάγκες της μισθοδοσίας του προσωπικού με τα λειτουργικά έξοδα είναι 2.200.000€. Με το υπόλοιπο ποσό των 200.000€ πρέπει να καλυφθεί το σύνολο των δραστηριοτήτων του Πολιτιστικού Οργανισμού.  

 

Το κομμάτι της καλλιτεχνικής παιδείας είναι πλήρως ανταποδοτικό, που σημαίνει ότι για να φοιτήσει ένα παιδί στο Δημοτικό Ωδείο ή στο Εικαστικό Εργαστήρι, πρέπει να  πληρώσει. Οι εκπαιδευτικοί στον τομέα αυτό, εργάζονται με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου (8μηνα), πληρώνονται από τις εισπράξεις, οι οποίες δεν επαρκούν και συμπληρώνονται από τη χρηματοδότηση που παίρνει ο Οργανισμός, από το Δήμο.

 

Ο Νόμος «Κλεισθένη» προβλέπει γενίκευση της ανταπόδοσης και εκποίηση της δημοτικής περιουσίας. Δε μας χωρίζει και πολύς χρόνος από την πρόσφατη προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης, να παραχωρήσει χιλιάδες αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία στο υπερταμείο.

 

Γνωρίζουμε ότι θα πορευτούμε σε αυτή τη νέα τετραετία, σε συνθήκες δύσκολες για τη λαϊκή οικογένεια και τις ανάγκες της. Σ’ αυτές τις συνθήκες πρέπει να υπηρετήσουμε τον πολιτισμό για τις λαϊκές οικογένειες της πόλης μας, να διευρυνθούν οι δράσεις μας στις γειτονιές, να δώσουμε την δυνατότητα ιδιαίτερα στα νέα παιδιά, να γνωρίσουν την αξία του βιβλίου, της κλασσικής μουσικής, της λαϊκής μουσικής, το χορό, τις εικαστικές τέχνες.

Απ’ τη μεριά της δημοτικής αρχής και σ’ αυτή την τετραετία, θα συνεχίσουμε σε συνεργασία με το σύνολο των εργαζομένων του Πολιτιστικού Οργανισμού και σε συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης, να στηρίζουμε στο μέτρο που τα οικονομικά μας επιτρέπουν την ερασιτεχνική δημιουργία και την καλλιτεχνική παιδεία, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

 

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού, στη συνέχεια  αποφάσισε ομόφωνα για την προκήρυξη των προσλήψεων καθηγητών με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου  στο Τμήμα Δημοτικού Ωδείου, Εκπαίδευσης Νεολαίας για το Δημοτικό Ωδείο και το Εικαστικό Εργαστήριο για το έτος 2019-2020 καθώς και τον τρόπο μοριοδότησης.

 

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού απαρτίζουν:

 

 

Κατερίνα Γεροπαναγιώτη-Θεοδωροπούλου (Πρόεδρος), Παπαφιλίππου Κων/νος 

(Αντιπρόεδρος) 

 

Τακτικά μέλη:  Αναγνώστου Λαμπρινή,  Βάης Πέτρος, Ζαρνάβαλου Σταυρούλα, Κλωνιζάκη Χριστίνα, Μάζης Ανδρέας , Μπαλής Νικόλαος , Μοίραλης Νικόλαος, Ζαφειρόπουλος Παναγιώτης , Αγγελοπούλου Βικτωρία , Αθανασοπούλου Εύα , Λύρας Γιάννης ,  Πατούχας Χρήστος , Νικολακόπουλος Ανδρέας (Εκπρόσωπος Εργαζομένων) 

 

 

Αναπληρωματικά Μέλη:  Αναστασόπουλος Ηλίας, Αποστολοπούλου Αδαμαντία

 

 Γιαννιτσοπούλου Ιουλία,  Δημογιάννης Ιωάννης, Κουρή Ήρα-Ειρήνη, Μίσκος Χρήστος,  Πετρόπουλος Παναγιώτης , Σκαρλάτου Ειρήνη, Ευαγγελάτος Γρηγόρης,

 

Φουρφουρή Μαρία,  Παπαδόπουλος Δημήτριος , Χαρμπίλια Κυπαρισσία (Σεσίλια) ,  Γιάχου Γεωργία , Δραγιώτης Ευθύμιος, Παπαδημητροπούλου Δήμητρα (Εκπρόσωπος Εργαζομένων ).

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE