Ενημερωτική Ημερίδα για το ευρωπαικό έργο Inherit στο Αρχοντικό Παλαιολογίνας

Το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο INHERIT (https://inherit.interreg-med.eu/) που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος "Interreg Med". Στο έργο συμμετέχουν συνολικά 15 εταίροι και 3 υποστηρικτικοί εταίροι από 10 χώρες της Μεσογείου με επικεφαλής την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στόχος του έργου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, είναι η προστασία και η προώθηση της φυσικής κληρονομιάς σε Μεσογειακούς παράκτιους και θαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς.

Σημαντικός στόχος του έργου είναι επίσης η δημιουργία περιοχών «INHERITURA», δηλαδή παράκτιων περιοχών της Μεσογείου με φυσική κληρονομιά, με μεγάλη τουριστική κίνηση, στις οποίες ωστόσο λαμβάνουν χώρα ενέργειες προστασίας και αξιοποίησης του περιβάλλοντος μέσω δράσεων από κάτω προς τα πάνω (bottom-up activities). Για το Πανεπιστήμιο Πατρών, υποψήφια περιοχή «INHERITURA» είναι το Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού, στην οποία αναμένεται να λάβουν χώρα οι πιλοτικές δράσεις του έργου Inherit.

Στο παραπάνω πλαίσιο διενεργείται ενημερωτική Ημερίδα για το έργο την Τρίτη 15/10/2019 στο Αρχοντικό Παλαιολογίνας, στην οδό Αγίου Αλεξίου, στα γραφικά Καλάβρυτα με ώρα προσέλευσης: 10:00 π.μ., και έχουν προσκληθεί για να απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και εκπρόσωποι από τους Δήμους της περιοχής. Θα μιλήσουν οι κ.κ.: Γρηγόρης Ιατρού (Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών), Παναγιώτης Δημόπουλος (Καθηγητής Τμήματος Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών) και Χρήστος Μπούρας (Kαθηγητής Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Πατρών).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας στον σύνδεσμο που ακολουθεί https://drive.google.com/open?id=1JWwhf4cxd8_CP6KO0e3IHt49EKBlMswD

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE