Παρουσίαση ποιητικής συλλογής «Ρούαχ» της Χριστιάνας Μήλα

Το Πολύεδρο και οι Εκδόσεις Υδροπλάνο παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή της Χριστιάνα Μήλα «Ρούαχ», τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, στις 7.30 το βράδυ.

 Για το βιβλίο θα μιλήσουν

  • η Νατάσσα Ράγιου, δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής και
  • η Ελένη Δαούτου-Σταυριανουδάκη, υπνοθεραπεύτρια.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η συγγραφέας Αναστασία Κορινθίου.

Θα συμμετέχει τραγουδώντας η Μαντίνεια Βαγγάλη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι λέξεις ρούαχ και πνεύμα έχουν την ίδια ρίζα και βασικά σημαίνουν «πνοή». Η λέξη «πνεύμα» του πρωτότυπου ελληνικού κειμένου  προέρχεται από το ρήμα πνέω, που σημαίνει «αναπνέω» ή «φυσώ», η δε εβραϊκή λέξη «ρουάχ»(πνεύμα) πιστεύεται ότι προέρχεται από μια ρίζα με την ίδια σημασία.

  • Έτσι λοιπόν, οι λέξεις «ρούαχ» και «πνεύμα» βασικά σημαίνουν «πνοή», αλλά διαθέτουν και άλλες επιπρόσθετες σημασίες πέρα από τη βασική.
  • Είναι δυνατόν να σημαίνουν επίσης τον άνεμο, τη ζωτική δύναμη στα ζωντανά πλάσματα, το πνεύμα κάποιου, τα πνευματικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του Θεού και των αγγελικών πλασμάτων του, και τέλος την ενεργό δύναμη του Θεού, δηλαδή το Άγιο Πνεύμα.  

Όπως σημειώνει η συγγραφέας: «η ποιητική συλλογή Ρούαχ γεννήθηκε από την ανάγκη μου να ενώσω το περιορισμένο και θνητό μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης με το απεριόριστο και άχρονο του πνεύματος.
Γιατί αυτός ήταν ο δικός μου δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος…»

Χριστιάνα Μήλα
Ποιήτρια από µια βαθιά εσωτερική ανάγκη έκφρασης. Κλινική Ψυχοθεραπεύτρια – Υπνοθεραπεύτρια από ενσυναίσθηση για τον συνάνθρωπο. Το 2008 ίδρυσε μαζί µε την κόρη της Άννα Σολωµού την Σχολής Αυτογνωσίας στον Αγ. Δηµήτριο Αττικής όπου ζει και εργάζεται µέχρι σήµερα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE