Την Παρασκευή στο όρος Σκόλλις τα «Παλαιολόγεια 2018»

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στις 20.30 στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας στο Σαντομέρι, εκδήλωση μνήμης, τιμής και πολιτισμού με αφορμή τη συμπλήρωση 565 χρόνων από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και του πεσόντος αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΙΑ’ Δραγάση Παλαιολόγου (1405-1453).

Η εκδήλωση «Παλαιολόγεια 2018» στο όρος Σκόλλις στο Σαντομέρι θα πλαισιωθεί από χορωδία παραδοσιακών τραγουδιών και βυζαντινών ύμνων υπό τη διεύθυνση του καθηγητή θεολογίας στη μέση εκπαίδευση και λαμπαδάριου του νέου ιερού ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών, Σπυρίδωνος Σκιαδαρέση. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και ο Εξωραϊστικός σύλλογος απανταχού Σαντομεριτών «Όρος Σκόλλις».

Να προσθέσουμε πως το όρος Σκόλλις είναι επίμηκες βουνό της Αχαΐας, νοτιοδυτικά της Πάτρας και δυτικά του Ερύμανθου, με μέγιστο υψόμετρο στα 1.016 μέτρα περίπου.

Είναι αρκετά γνωστό και ως «Πορτοβούνι» και «Σανταμεριάνικο» από τις ονομασίες των δύο μεγάλων χωριών που βρίσκονται στις πλαγιές του, τις Πόρτες και το Σαντομέρι αντίστοιχα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE