Διαδικτυακή διάλεξη για το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη 10/3/2021 και ώρα 19:00 διάλεξη μέσω διαδικτύου (webinar)της κ. ValentinaDiNapoli, Επίκουρης Καθηγήτριας τoυ Τμήματος, με θέμα:

«Το ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας:

το αρχαίο μνημείο και η σύγχρονη έρευνα»

Το Ωδείο της Πάτρας, ένα στεγασμένο θεατρικό οικοδόμημα του 2ου αι. μ.Χ., ήταν ένα από τα πιο επιβλητικά και περίοπτα μνημεία της ρωμαϊκής πόλης. Το Ωδείο και το γειτονικό στάδιο χτίστηκαν σε μια γειτονιά της Πάτρας κοντά στην αγορά, που ήταν αφιερωμένη στα θεάματα. Στη διάλεξη —η οποία θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά— θα παρουσιαστούν η ιστορία του μνημείου (και της αποκάλυψής του), τα είδη θεαμάτων που πιθανώς να λάμβαναν χώρα σε αυτό, καθώς επίσης οι προοπτικές της σύγχρονης έρευνας σε σχέση με το συγκεκριμένο μνημείο.Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής κ. Χρ. Μπούρας.

Η ValentinaDiNapoli είναι εκλεγμένη Επίκουρη Καθηγήτρια της Αρχαιολογίας του Θεάτρου στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Σπούδασε Κλασική Αρχαιολογία στα Πανεπιστήμια της Νάπολης και της Αθήνας. Έχει διατελέσει υπότροφος διαφόρων ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων του Ι.Κ.Υ. και του Ιδρύματος Ωνάση. Έχει δημοσιεύσει μονογραφία για τα θέατρα στη ρωμαϊκή επαρχία της Αχαΐας και έχει συνεπιμεληθείέναν συλλογικό τόμο για τις πιο πρόσφατες έρευνες για τη ρωμαϊκή Ελλάδα. Πολυάριθμα άρθρα και βιβλιοκρισίες της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, καθώς και σε συλλογικούς τόμους.

Σύνδεσμος διάλεξης:   https://upatras-gr.zoom.us/j/91517903763

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE