Το Μέγαρο κοντά μας και πάλι με live streaming

Το Μegaron Online επιστρέφει δυναμικά και διαδικτυακά, τον Νοέμβριο, δίνοντάς μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε έξι μοναδικές μουσικές εκδηλώσεις σε δωρεάν live streaming, από τις οποίες ξεχωρίζει η αποκλειστική αναμετάδοση από το Μέγαρο για την Ελλάδα της συναυλίας της Staatskapelle Berlin (15.11.2020, ώρα 16.00), σε ένα πρόγραμμα μόνο με έργα Μπετόβεν.

Η διάσημη ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, ενός από τους καλύτερους μαέστρους όλου του κόσμου, θα ερμηνεύσει την κοσμαγάπητη «Ηρωική Συμφωνία» και θα συμπράξει με τον κορυφαίο πιανίστα Αντράς Σιφ στην παρουσίαση του «Τέταρτου Κοντσέρτου για πιάνο» (Παρακολουθήστε τη συναυλία της Staatskapelle Berlin στο παρακάτω link: https://www.megaron.gr/event/staatskapelle-berlin-daniel-barenboim-livestreaming/).

Αυτό τον μήνα, θα απολαύσουμε -πάντα σε δωρεάν live streaming- πέντε ακόμη συναυλίες ελληνικών μουσικών συνόλων με διεθνή πορεία, όπως οι Μουσικοί της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, το Εrgon Ensemble και το Εx Silentio, αλλά και καταξιωμένων σολίστ (Kωνσταντίνος Σφέτσας, Στέφανος Θωμόπουλος, Δήμος Γκουνταρούλης, Νεκτάριος Καραντζής, Χρήστος Γερμένογλου κ.ά).

Οσο για τους φίλους του χορού, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εξασφάλισε μια αποκλειστική συνεργασία για την Ελλάδα με μια από τις σημαντικότερες ομάδες χορού της εποχής μας, την Batsheva Dance Company: την παγκόσμια πρεμιέρα, σε οne-time screening, του νέου χορευτικού έργου με τίτλο «YAG» του Οχάντ Ναχαρίν και μάλιστα με μειωμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο (21.11.2020, ώρα 21:00).

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του Megaron Online:

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Για τις βραδιές του φετινού Νοεμβρίου, το Μέγαρο προτείνει στο κοινό του να παρακολουθήσει από τις οθόνες του την απογευματινή συναυλία της Staatskapelle Berlin και του πιανίστα Αντράς Σιφ υπό τη διεύθυνση του Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ (15.11.2020) καθώς και πέντε βραδινές, οι οποίες είχαν αρχικά προγραμματιστεί για το φετινό φθινόπωρο.

Πρόκειται για τη συναυλία «Στο φθινόπωρο του Βυζαντίου» με το σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio (11.11.2020), για το Αφιέρωμα στον Γιάννη Χρήστου II «JCH68» (13.11.2020), για το ρεσιτάλ του τσελίστα Κωνσταντίνου Σφέτσα και του πιανίστα Στέφανου Θωμόπουλου (21.11.2020), για τη συναυλία των Μουσικών της Καμεράτας υπό τον Γιώργο Πέτρου με τα «Εξι Concerti Grossi» του Γκέοργκ Φρίντριχ Χαίντελ (24.11.2020) και για τη βραδιά αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής δωματίου Orange-Blue-Green (28.11.2020). Για να δείτε το Megaron Online, πατήστε εδώ: https://www.megaron.gr/season/onlineel/

XOΡΟΣ

Βatsheva Dance Company-Οχάντ Ναχαρίν- «YAG»

Μια αποκλειστική συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τη διάσημη ομάδα χορού για την παγκόσμια πρεμιέρα του «ΥAG - THE MOVIE», του νέου έργου του Οχάντ Ναχαρίν. Το Μέγαρο -κατ' αποκλειστικότητα για την Ελλάδα- εξασφάλισε μειωμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο κατά 20% (10 ευρώ) για το «YAG» που μεταδίδεται online μόνο τη συγκεκριμένη ημερομηνία και δεν θα είναι διαθέσιμο μελλοντικά (21.11.2020, ώρα 21:00). Προμηθευτείτε το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο στον σύνδεσμο: https://www.megaron.gr/event/yag-tou-ohad-naharin-batsheva-dance-company/

Live Gaga session με χορευτές της ομάδας Batsheva

Γκάγκα: η σωματική τεχνική και φιλοσοφία του Οχάντ Ναχαρίν μάς προτρέπει να συνδεθούμε σωματικά με τη φαντασία και κάθε αισθητηριακή εμπειρία. Link εγγραφής και promo code θα σας σταλούν μετά την αγορά εισιτηρίου για την παράσταση «YAG». Περιορισμένη διαθεσιμότητα. Με τον κωδικό 10137 εξασφαλίζετε την ειδική έκπτωση 20% για το κοινό του Μεγάρου.

Ζωντανή συζήτηση με τον Οχάντ Ναχαρίν και την Hila Cohen-Schneiderman

Την επόμενη μέρα του one-time screening, θα πραγματοποιηθεί ζωντανή συζήτηση (δωρεάν) στα αγγλικά με τον Οχάντ Ναχαρίν και την Hila Cohen-Schneiderman, επικεφαλής επιμελήτρια εκθέσεων των MoBY, Μουσείων Τέχνης στην Μπατ Γιαμ - Τελ Αβίβ. H συζήτηση είναι αποκλειστικά για τους κατόχους εισιτηρίων, στους οποίους θα σταλεί το αντίστοιχο link αμέσως μετά το screening.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE