Εκθεση Κόμικς στα Καλάβρυτα

Η έκθεση Κόμικς Oresteia Reversed θα παρουσιαστεί έως τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, ώρες 10.00-12.00 & 18.00-20.00, στο Πέτρινο στα Καλάβρυτα.

Συμμετέχουν 22 σύγχρονοι καλλιτέχνες, από τους πλέον αναγνωρισμένους και από τους δυναμικά ανερχόμενους στο χώρο των κόμικς, που δημιούργησαν πρωτότυπες ιστορίες εμπνευσμένες από την τριλογία του Αισχύλου "Ορέστεια", δίνοντας έμφαση στις Ευμενίδες.  Οι ιστορίες τους επανεξετάζουν έννοιες όπως Δίκαιο, Δικαιοσύνη, Πόλις, Πολίτης, Αυτοδικία, Νέμεσις, Ύβρις, Δημοκρατία, Ισονομία και Ισοτιμία, Προσωπική και Συλλογική Ευθύνη. 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ρενέ Αγγελίδου (Fokshee), Δήμητρα Αδαμοπούλου, Δημήτρης Αναστασίου, Θωμάς Βαλιανάτος, BLEΣΣΕD, Γιάννης Γαλαίος, Γεωργία Ζάχαρη, Αυγή Κανάκη, Βάλια Καπάδαη, Θανάσης Καραμπάλιος, Θωμάς Κεφαλάς, Kristanz, Δέσποινα Μανώλαρου, Γιώργος Μικάλεφ, Mekl, Μάριος Μπόρας, No Budget Epics, Αλκυόνη Παπακωνσταντοπούλου (Poisoner), Μιχάλης Σιγάλας, Στέλλα Στεργίου, Νίκος Τσουκνίδας - Μαρία Καραζάνου, Ρομπέρτα Γιαϊτζόγλου Watkinson.  

Η έκθεση Oresteia Reversed αποτελεί μια από τις παράλληλες δράσεις του Θερινού Σχολείου που διοργανώνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων – Σπήλαιο Λιμνών Καστριών με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.  Πρωτοπαρουσιάστηκε ως μέρος των δράσεων του ερευνητικού και καλλιτεχνικού προγράμματος Μεγάλες Αφηγήσεις - Η Επιστροφή το οποίο διερευνά τη συνάντηση της Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας με τις Πολιτικές Επιστήμες. Διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το Σεπτέμβριο του 2019, στο πλαίσιο του θεσμού "Αρχαίο Δράμα: Διακαλλιτεχνικές και Διεπιστημονικές προσεγγίσεις" και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και την Ε.Ε. μετά από ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Επιμέλεια: Καλλιόπη Λιαδή, Καλλιτεχνική Σύμβουλος του Προγράμματος.

Η ιστορικός τέχνης  Νικόλ Λεβέντη αναφέρει:

“Οι συμμετέχοντες δημιουργοί πειραματίζονται με χρώματα, έντονες φωτοσκιάσεις, ρεαλιστικό και υπερρεαλιστικό σχέδιο, αποδομούν την τραγωδία και εντοπίζουν σε αυτή διαχρονικά ζητήματα, τα οποία μεταφέρουν στο σήμερα και στο φανταστικό μέλλον. Οι νέες ιστορίες συχνά καθρεφτίζουν το σύγχρονο Ορέστη και υπενθυμίζουν ότι οι προβληματισμοί αυτοί είναι αέναοι μέσα στην κοινωνία και σε πολλές περιπτώσεις τη δομούν.” 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE