Δημοπρασία «Αγάπης» διοργανώνει το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών Ατόμων με Νοητική Υστέρηση η Μέριμνα. Θα δημοπρατηθούν έργα τέχνης διακεκριμένων Πατρινών Καλλιτεχνών.Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου.

Μέ ἐπιτυχία πραγματοποιήθηκε τό Σάββατο 9.11.2019   στό πλαίσιο τῶν «Πρωτοκλητείων 2019»,  στήν αἲθουσα Ἐκδηλώσεων τῆς Διακιδείου Σχολῆς Λαοῦ Πατρῶν ἡ παρουσίασις τοῦ βιβλίου τοῦ κ. Νικολάου Τόμπρου «Ὁ Μοναχισμός στό νεοσύστατο Ἑλληνικό κράτος». Τό ἐξαίρετο βιβλίο τοῦ κ. Νικολάου Τόμπρου παρουσίασαν ἡ Δρ Ἀναστασία Κουμούση, Διευθύντρια τῆς Ἑφορείας Ἀρχαιοτήτων Ἀχαΐας καί ὁ κ. Γεώργιος Ἀνδρουτσόπουλος, Ἐπίκουρος Καθηγητής τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Δικαίου τῆς Νομικῆς Σχολῆς Ἀθηνῶν. Τήν ἐκδήλωση ἒκλεισε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος, ὁ ὁποῖος συνεχάρη τόν κ. Τόμπρο γιά τήν ἐργασία του αὐτή καί τήν προσφορά του στήν Ἐκκλησία καί τήν τοπική κοινωνία.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Το θέατρο act παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Μαρία Πολυδούρη: Μόνο γιατί μ’ αγάπησες» βασισμένη στον ομώνυμο δίσκο του συνθέτη Γιώργου Δίπλα.

Ένα γράμμα που δεν έφτασε ποτέ στον παραλήπτη του.

Ένας ανεκπλήρωτος έρωτας.

Δύο ψυχές που συναντήθηκαν.

Ένα κορίτσι. Η Μαρία Πολυδούρη.

Ερωτευμένη αιώνια με τον Τάκης της.

Ένα ποίημα, νότες, έρωτας, κι άλλα ποιήματα, νότες πολλές τραγούδια, λόγια λέξεις και νοσταλγία....

Ένα θέατρο ήχων.

Ένα ταξίδι χωρίς αρχή, χωρίς τέλος.

Στο θέατρο act την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 21.30 και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 20.00.

Ταυτότητα παράστασης

Ποίηση: Μαρία Πολυδούρη

Κείμενα: Ελευθερία Θάνογλου

Μουσική: Γιώργος Δίπλας

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Τασσύ – Γιώργος Δίπλας

Ενορχήστρωση: Διονύσης Μπάστας

Την Μαρία Πολυδούρη φέρουν επί σκηνής η Δώρα Πετρίδη (τραγούδι) και η Κατερίνα Τασσύ (δια λόγου και σώματος)

Διάρκεια: 50 λεπτά

Εισιτήρια: Κανονικό 10€, μειωμένο 8€

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610272037 και 6936122263 και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του θεάτρου.

Το βιβλίο «Κριτική Σκέψη και Τέχνες στην Εκπαίδευση Ενηλίκων: Η περίπτωση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας» του εκπαιδευτικού Γιώργου Γιωτόπουλου θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 15Νοεμβρίου 2019 στις 8.00 μ.μ. στον νέο χώρο των εκδόσεων «Το Δόντι»(Καραϊσκάκη147, Πάτρα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ομ. καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Βεργίδης, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Θανάσης Καραλής και η τ. Διευθύντρια του ΣΔΕ Πάτρας Φρύνη Κωσταρά. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ ΠαναγιώτηςΘεοδωρακόπουλος.

Στο βιβλίο γίνεται προσπάθεια να διαπιστωθεί εάν και σε ποια έκταση παράγεται κριτικός στοχασμός στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ενηλίκων, στις ομάδες των ΣΔΕ (Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας). Καταδεικνύεται στημελέτηότι η μέθοδος «Μετασχηματίζουσα μάθηση μέσω της Αισθητικής Εμπειρίας» του Α. Κόκκου μπορεί να εφαρμοστεί και σε καταρτιζόμενους της τυπικής εκπαίδευσηςτων ΣΔΕ, πέρα από τους ενήλικους εκπαιδευόμενους, καθώς τους φέρνει αντιμέτωπους με τις παραδοχές και τα στερεότυπα που έχουν, ενισχύοντας παράλληλα την κριτική σκέψη τους.

Ο Γιώργος Γιωτόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε. του ΤΕΙ Λαμίας και κάτοχος πτυχίου Παιδαγωγικών Σπουδών από την ΠΑ.ΤΕ.Σ. – Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. Πάτρας (νυν Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.). Το 2014 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ε.Α.Π. (Μ.Δ.Ε. στην Εκπαίδευση Ενηλίκων), ενώ το 2018 κατέστη διπλωματούχος στο Μ.Δ.Ε. με τίτλο Διοίκηση Εκπαίδευσης από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας.

Έχει συμμετάσχει ως επιμορφωτής / εκπαιδευτής ενηλίκων / εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΤΕΙ Πάτρας, στο ΤΕΙ Καλαμάτας (Παράρτημα Σπάρτης) και σε άλλους φορείς. Από το 2017 είναι υποδιευθυντής στο Δημόσιο ΙΕΚ Πάτρας. Είναι πρεσβευτής του eTwinning στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και πρεσβευτής του Scientix.

Από το «Δόντι» κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του «Σχολείο και τέχνες – Αναπτύσσοντας την κριτική σκέψη» (2018).

 

 

 

Το βιβλιοπωλείο « Γωνιά του Βιβλίου- Παπαχρίστου», ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, η Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», οι εκδόσεις βιβλιοπωλείον της Εστίας και ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πάτρας και Δ.Ελλάδας «Ο Γ.Ζαλοκώστας» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Ευαγγέλου Αυδίκου, με τίτλο «Οδός Οφθαλμιατρείου», που θα γίνει στην Πάτρα, την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2018, ώρα 7.30 μ.μ., στη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς»(Κορίνθου 241, Πάτρα) θα μιλήσουν οι: Γιάννης Παππάς, φιλόλογος- ποιητής, Μίνα Πετροπούλου, φιλόλογος- διδάκτωρ κοινωνιολογίας.

Συντονίζει ο Αλέξανδρος Χάιδας, φιλόλογος και Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών. Επίσης, διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο η Αρτεμισία Κολοκυθά, ηθοποιός-θεατρολόγος. Τραγουδά το μουσικό σχήμα του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών «Τα τραγούδια της παρέας»Το μυθιστόρημα αναλαμβάνει να πραγματοποιηθεί η συνάντηση που ουδέποτε έγινε. Ο Κρυστάλλης επισκέπτεται την Πάτρα, την πόλη του Κωστή Παλαμά. Μεταβαίνει στο σπίτι του να βρεθεί κοντά στον άνθρωπο που στάθηκε κοντά του. Ο Παλαμάς ήταν γενναίος. Δεν δίστασε να υποστηρίξει τη λογοτεχνική ποιότητα του Κρυστάλλη σε μια δύσκολη στιγμή. Τότε που αρκετοί τον αμφισβητούσαν. Μίλησε στο φιλολογικό μνημόσυνο, λίγο μετά το θάνατό του Κρυστάλλη (1894) και η ομιλία του εκείνη χρησιμοποιείται ως οδηγός ακόμη και σήμερα. Έτσι, διαμορφώνεται μια σχέση που άντεξε στον χρόνο. Μερικές δεκαετίες αργότερα (1930) έγραψε το ποίημα που απαγγέλθηκε στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κρυστάλλη στην Άρτα. Από την πέτρα ένας ανθός, άχρονος λές προβάλλει/ μέσα στο χρόνο, και είνα΄ο ανθός η εικόνα σου Κρυστάλλη.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE