Γιώργος Κατρούγκαλος: Είμαι ταξικός αποστάτης!

«Είμαι ταξικός αποστάτης!». Με αυτή την μνημειώδη φράση, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε σε όσους τον κατηγορούν ότι έχει έχθρα έναντι των ελευθέρων επαγγελματιών. Μιλώντας στη Βουλή, ο Γ. Κατρούγκαλος θέλησε να απαντήσει στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλη Αλεξανδρή, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «εχθρεύεται» τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Κύριε Αλεξαδρή έχουμε ταξικές διαφορές. Εγώ είμαι ταξικός αποστάτης. Δεν υπερασπίζομαι τον κλάδο μου κι αυτούς που βγάζουν πάνω από 50.000» ήταν η ατάκα-έκπληξη του Κατρούγκαλου. Ο υπ. Εργασίας προσέθεσε ότι «οι αγρότες κι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι ταξικά διαστρωματωμένοι και πως «τα συμφέροντα των δικηγόρων δεν είναι ενιαία: Είναι άλλο αυτός με το μπλοκάκι που είναι σκλάβος των μεγάλων δικηγορικών γραφείων κι άλλο το συμφέρον του μεγαλοδικηγόρου που στην ουσία είναι μεγαλοεπιχειρηματίας».

Ο Γ. Κατρούγκαλος απαντώντας σε όλους τους κοινωνικούς φορείς οι οποίοι στις επιτροπές της Βουλής χαρακτήρισαν το ασφαλιστικό ως «εξοντωτικό» και «λαιμητόμο», ισχυρίστηκε ότι αντιθέτως, το 90% των δικηγόρων ωφελείται. «Όποιος ελεύθερος επαγγελματίας έχει 20.000 ευρώ και κάτω εισόδημα με συνδυασμό φορολογικών και ασφαλιστικών ρυθμίσεων ωφελείται. Μόνο το 10% φαίνεται να έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ άρα το ποσοστό που έχει εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ είναι πάνω από 95%. Συνεπώς αυτοί κερδίζουν» είπε. Για να στοχεύσει κατά του προέδρου του ΔΣΑ και πάλι. «Εμείς είμαστε με τους πολλούς κι όχι με τους λίγους. Οι άνεργοι, αυτοί με μπλοκάκι, εκείνοι με εισόδημα 1.000 ευρώ και κάτω κερδίζουν. Και είστε ελεύθερος να επιλέξετε με ποιους θα είστε κύριε πρόεδρε αν και εκλεγήκατε με τις ψήφους όλων».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Αλεξανδρής έσπευσε να ανταποκριθεί στην πρόκληση, διαψεύδοντας πλήρως τον Υπουργό και κατηγορώντας τον ότι λέει ανακρίβειες.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE