Φωτογραφική διάταξη για τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη

Φωτογραφική διάταξη για τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη καταγγέλλει η αντιπολίτευση ότι περιελάμβανε το νομοσχέδιο για την έρευνα που κατέθεσε η κυβέρνηση και απέσυρε ξαφνικά σήμερα το μεσημέρι.Η εν λόγω διάταξη αφορούσε το Πανεπιστήμιο Κρήτης και κατά την αντιπολίτευση είναι φωτογραφική ώστε να απαλλαγεί ο υπουργός Οικονομίας από τις τις περιπέτειες και τις δικαστικές εκκρεμότητες που είχε όταν ήταν καθηγητής στο εν λόγω πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγα λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι το εν λόγω νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας αποσύρθηκε χωρίς να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις. Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η διάταξη για το κλείσιμο των μισών νηπιαγωγείων της χώρας που είχε προκαλέσει σάλο από το πρωί.

Το επίμαχο εδάφιο της εν λόγω διάταξης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Δαπάνες του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Ερευνας (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Κρήτης διενεργηθείσες μεταξύ των ετών από 1996 έως και 2004 δυνάμει της κοινής υπουργικής απόφασης ΚΑ/674/1996 (Β' 826) για λοιπές (εκπαιδευτικές, επιμορφωτικές, αναπτυξιακές κλπ.) δραστηριότητες του Πανεπιστημίου, πλην των αμιγώς ερευνητικών, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως «ανοίκειες πληρωμές» με την υπ' αριθμ. Πρωτ. 4938.30.6.2005 έκθεση διαχειριστικού ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης, όπως συμπληρώθηκε με την υπ' αριθμ. Πρωτ. 938/10/2/2006 έκθεση, θεωρούνται εφεξής νόμιμες.

Καταλογιστικές πράξεις, καθώς και κάθε ποσό τόκων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων, που συνδέονται με δαπάνες του προηγούμενου εδαφίου, εφόσον δεν έχουν εκτελεστεί, έως τη δημοσίευση του παρόντος, δεν εκτελούνται και τυχόν βεβαιωθέντα ποσά διαγράφονται».

πηγη:iefimerida

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE