Δυτική Αχαΐα: Αναβλήθηκε η συζήτηση για το φράγμα Πείρου - Παραπείρου

Αναβλήθηκαν για την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου δυτικής Αχαΐας, τα δύο θέματα για την Πατρών – Πύργου και το φράγμα Πείρου – Παραπείρου.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΔΣ Π. Κουνάβης, δεν μπορούσαν να συζητηθούν δύο κρίσιμα ζητήματα στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση, καθώς η συζήτηση για τη Β βάση Ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης, διήρκεσε έξι ώρες!

ΦΡΑΓΜΑ ΠΕΙΡΟΥ – ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ 

Ερωτηθείς για τη θέση του δήμου, σε ότι αφορά το θέμα του φράγματος, ο κ. Κουνάβης, είπε ότι η δυτική Αχαΐα, ζητά άμεσα τη λειτουργία και τη σύνδεσή του με την περιοχή, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την παλαιότητα του δικτύου και τη λειψυδρία. Σε ότι αφορά τη λειτουργία του φορέα είπε: “Πρόθεσή μας είναι να υπάρξει ένας διαδημοτικός φορέας με την ευθύνη των δήμων για τη διανομή του νερού, αλλά το κόστος λειτουργίας δεν μπορούμε να το “σηκώσουμε”. Εκεί θα πρέπει να βρεθεί η λύση, με πρωτοβουλία σε τραπέζι διαλόγου όπου θα πρωτοστατήσουν οι δήμοι”, σημείωσε ο Π. Κουνάβης.

ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ

Ερωτηθείς για τη σημερινή κινητοποίηση, είπε ότι θα είναι εκεί, εκπροσωπώντας τον δήμο δυτικής Αχαΐας, τονίζοντας ότι παραμένει πάγιο αίτημα η νότια χάραξη, ενώ ο δήμος θα ασκήσει πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις διότι η υπάρχουσα μελέτη, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην έδρα του δήμου και τα χωριά.

Επίσης, ο κ. Μυλωνάς, αποκάλυψε, ότι ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας, δεν θα αρκεστεί μόνο στο ραντεβού με τον Υπουργό Υποδομών, αλλά έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί και άλλα υπουργικά στελέχη για να συζητήσει και προωθήσει σοβαρά ζητήματα του δήμου.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE