Ώρα Πατρών: Για την επέτειο του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα

 Με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, η Δηοτική Παράταξη Ώρα Πατρών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση

 

"Ο Νίκος Τεμπονέρας σημάδεψε ανεξίτηλα τους αγώνες της μεταπολιτευτικής περιόδου για Δημοκρατία και δημόσια παιδεία. Σηματοδότησε την αντίσταση και την πάλη ενάντια στον αυταρχισμό και τις αντιδραστικές πολιτικές, ενέπνευσε τα όνειρα και τις προσδοκίες χιλιάδων αγωνιστών σε όλη την Ελλάδα. Έδωσε το μήνυμα ότι τίποτε δεν είναι αδύνατο, όλα είναι δυνατά. Με ενωμένες δυνάμεις, με πίστη στις αξίες της δημοκρατίας και τα συλλογικά ιδανικά, με αποφασιστικότητα και τόλμη πάλεψε για την επικράτηση των ουμανιστικών αξιών ενάντια στην αποκτήνωση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και του οργανωμένου παρακράτους.

 

Ακόμα και σήμερα, 29 χρόνια μετά, οι αγώνες του είναι επίκαιροι. Το ψαλίδισμα και η αποδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών, η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο της εκπαίδευσης,, η αναγέννηση του κράτους - χωροφύλακα, ο αυταρχισμός και η καταστολή των κινητοποιήσεων παραμένουν στον πυρήνα των πολιτικών της Δεξιάς.

 

Τιμούμε τη μνήμη και τους αγώνες του Νίκου Τεμπονέρα.

 

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΩΡΑ Πατρών στην εκδήλωση που διοργανώνεται στο μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα, στα σχολεία της πλ. Βουδ, την Πέμπτη, 9,01,2019, στις 18.00."

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE