Στον περιφερειάρχη η επιτροπή για τη νότια χάραξη

«Ζεσταίνεται» πάλι το αίτημα της Νότιας Χάραξης της Πατρών – Πύργου.  Για το θέμα, μέλη του συντονιστικού οργάνου από Πάτρα και δυτική Αχαΐα, συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη. Το θέμα ανακινήθηκε καθώς, εκ μέρους της νέας κυβέρνησης, αναμένεται η τροποποίηση των διαγωνισμών και -πιθανότατα- η επαναπροκήρυξη του έργου.

Στα μέλη της αντιπροσωπείας του συντονιστικού που διεκδικεί την αλλαγή της υφιστάμενης χάραξης του νέου Αυτοκινητοδρόμου, οι οποίοι συνομίλησαν με τον κ. Φαρμάκη, συμμετείχαν φορείς και συλλογικότητες της Δυτικής Αχαΐας.

Mεταξύ των οποίων ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Πατρέων και δήμαρχος Δύμης- και παρ’ ολίγον βουλευτής- Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Διονύσης Γκοτσούλιας, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Πατούχας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος» Δημ. Μπαρμπούνης, η πρ. δημοτική σύμβουλος Γεωργία Παπαντωνοπούλου κα. 

Ο κ. Φαρμάκης ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει το περιθώριο παρέμβασης, προς το παρόν. Καθώς αυτή την εποχή η Περιφέρεια βρίσκεται εν αναμονή των αποφάσεων του νέου υπουργού Υποδομών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Νότια Χάραξη έχει απορρίψει το προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο με το σκεπτικό ότι μπορεί να καθυστερήσουν οι διαδικασίες, με ρίσκο την απώλεια της κοινοτικής χρηματοδότησης.

Η Νότια Χάραξη, προς τη ΒΙΠΕ Πατρών απορρίφθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ενώ το συγκεκριμένο τμήμα (Κάτω Αχαΐα – Μιντιλόγλι) δημοπρατήθηκε, με επέκταση της υφιστάμενης όδευσης του δρόμου και ήδη βρίσκεται σε διαδικασία και η εγκατάσταση του εργολάβου. Τέλος, ο νέος υπουργός υποδομών, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η κυβέρνηση προτίθεται να επαναδημοπρατήσει το έργο, με επέκτασή του έως και την Αρχαία Ολυμπία.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE