Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρά ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας στην πόλη της Κάτω Αχαΐας

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρά ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας στην πόλη της Κάτω Αχαΐας, μετά από συζητήσεις και επαφές με φορείς και εκπροσώπους της πόλης.

Συγκεκριμένα, από το Σάββατο  1/8/2020, ο Δήμος  Δυτικής Αχαΐας  προχωρά στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη της Κάτω Αχαΐας .
Συγκεκριμένα:

Απαγορεύεται η κίνηση όλων των οχημάτων στο τμήμα της Οδού  25ης Μαρτίου, από την πλατεία Δημοκρατίας έως την οδό Αγ. Ιωάννου ως εξής:
 
•  Καθημερινά από τις 9:00μμ έως τις 7:00πμ της επομένης ημέρας. 
•  Σαββατοκύριακα από  τις 3:00μμ του Σαββάτου έως  τις 7:00πμ της Δευτέρας.
• Αργίες από τις 7:00μμ της προηγούμενης ημέρας μέχρι τις 7:00π.μ. της επόμενης ημέρας.

Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων,  στην  πλατεία Δημοκρατίας και συγκεκριμένα, στο τμήμα της οδού Αποστόλου Ανδρέου, από την συμβολή της οδού Υπ. Παπαδημητρίου  έως το πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη (και από τις δύο πλευρές) καθώς και από την οδό Πατρών - Πύργου έως  τη συμβολή της οδού Αράξου (από τη δεξιά πλευρά).

Οι  θέσεις ΤΑΧΙ παραμένουν ως έχουν, ενώ θα χωροθετηθεί και μια θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ καθώς και δυο θέσεις φορτοεκφόρτωσης  για συγκεκριμένες ώρες (10:00-12:00 πμ και 02:00 έως 04:00 μμ).

Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση επί της οδού Φλέμινγκ προς την πλευρά της πλατείας, μεταξύ των οδών Αγ. Ιωάννη και Δεξαμενού. (Και στο σημείο αυτό θα δημιουργηθούν δύο θέσεις φορτοεκφόρτωσης).

Για την εφαρμογή των παραπάνω ρυθμίσεων  θα υπάρξει διαγράμμιση κίτρινου χρώματος στα αντίστοιχα τμήματα των οδών, καθώς και διαγράμμιση μπλε και λευκού χρώματος για τη θέση ΑΜΕΑ.

Με τα μέτρα αυτά, ο Δήμος μας ξεκινά μια πρώτη σειρά παρεμβάσεων, ώστε η πόλη να γίνει και λειτουργικότερη και  φιλικότερη για τους πεζούς. Θα υπάρξει τοποθέτηση  αντίστοιχων πινακίδων, καθώς και διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE