Δυτική Αχαΐα - Ο δήμος ζητά 1 εκ. ευρώ για να σωθεί η ΔΕΥΑΔ

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Ν. Μυλωνάς, με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών ζητά έκτακτη επιχορήγηση της ΔΕΥΑΔ ύψους 1.000.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, την αποπληρωμή μέρους των κατασχέσεων και τον  διακανονισμό των οφειλών του Δήμου προς τη ΔΕΗ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες ανάγκες και να γίνει η προετοιμασία για επιπλέον μέτρα με στόχο την εξυγίανση της ΔΕΥΑΔ.

 

Η ανακοίνωση του δήμου έχει ως εξής:

 

Από το ξεκίνημά της η Δημοτική Αρχή έχει θέσει ως πρωτίστης σημασίας το θέμα του νερού και την εξυγίανση της ΔΕΥΑΔ. Στην έλλειψη προσωπικού, τις οφειλές προς τρίτους και προς την ΔΕΗ, τις κατασχέσεις αλλά και τη νοοτροπία του δεν πληρώνω, που καλλιεργήθηκε τα τελευταία χρόνια, έρχεται φέτος να προστεθεί και το θέμα της λειψυδρίας που ταλανίζει και άλλες περιοχές της χώρας.

 

Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να λύσει το θέμα της έλλειψης νερού και εφαρμόζει σειρά μέτρων αναδιάρθρωσης της ΔΕΥΑΔ. Όντας ελλειμματικό όμως το ταμείο που κληρονόμησε,  η έκτακτη επιχορήγηση σε συνδυασμό με την εξόφληση των λογαριασμών ύδρευσης από τους δημότες είναι οι μόνες λύσεις για άμεσα αποτελέσματα.

 

Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ είναι αποφασισμένοι να θέσουν την επιχείρηση ύδρευσης στο δρόμο της κανονικότητας και αυτοδύναμη πια να μπορεί να προσφέρει άφθονο και καθαρό νερό σε κάθε δημότη.

 

Κάνουμε οικονομία στο νερό, δεν ποτίζουμε, εξοφλούμε τους λογαριασμούς ύδρευσης!”

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE