Σε ανακοίνωσή του ο π. περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρει:

Καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζεται, το βάρος της αντιμετώπισής του έχει επωμιστεί το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό των μονάδων υγείας, που αγωνίζεται καθημερινά να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του και των οικογενειών τους.

Υπό αυτό το πρίσμα, μείζον ζήτημα έχει ανακύψει με τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν στις 30 Απριλίου 2020 και έως σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα για την ανανέωσή τους.

Το έργο που επιτελούν είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την διατήρηση των απαραίτητων συνθηκών δημόσιας υγείας, ειδικά την περίοδο που διανύουμε και υπό εξαιρετικά πιεστικές συνθήκες. Άλλωστε, το υπάρχον προσωπικό έχει εκπαιδευτεί ενδελεχώς και έχει λάβει τις απαραίτητες οδηγίες για τον καθαρισμό και την απολύμανση του Covid- 19.

Δεδομένης της κρισιμότητας και της αμεσότητας του θέματος, η παράταξη μας κατέθεσε σχετική επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Είναι απαραίτητη η παρέμβαση της Περιφερειακής Αρχής προς την Πολιτεία προκειμένου: 

να ανανεωθούν οι συμβάσεις και των 44 ατόμων 

να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος

να προκηρυχθούν θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού. 

Οι δομές υγείας χρειάζονται ενίσχυση και υποστήριξη όχι υποβάθμιση.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές αποτελεί υποχρέωση όλων μας να προστατεύσουμε τα εργασιακά δικαιώματα των απασχολούμενων σε θέσεις νευραλγικές για την δημόσια υγεία.

 

 

Διπλή συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει την Μ. Δευτέρα 13 Απριλίου 2020 το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. Η πρώτη, θα πραγματοποιηθεί στις 2 μ.μ, προκειμένου να ενσωματωθεί ο προϋπολογισμός του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης στον ήδη ψηφισθέντα της Περιφέρειας.

Θα ακολουθήσει στις 3 μ.μ, η επόμενη, στην οποία μεταξύ άλλων θα εγκριθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής δικαιούχων ΤΕΒΑ στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Λόγω των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό COVID-19, το συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη. Εφόσον όμως δεν επιτευχθεί απαρτία, εξαιτίας αδυναμίας σύνδεσης μελών που επιθυμούν να συμμετέχουν, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 10 παραγρ.1 της ΠΝΠ της 11.3.2020 (ΦΕΚ Α 55/11.3.2020) και του άρθρου 167 παρ. 1 του Ν. 3852/2010, με τα ίδια θέματα.

 

Τη δυνατότητα - αλλά και βούληση - της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να προμηθευτεί ηλεκτρονικό εξοπλισμό που θα διατεθεί στις εκπαιδευτικές δομές της περιοχής προκειμένου να ενισχύσει τις δυνατότητες πρόσβασης των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στις διαδικασίες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, μεταφέρει με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης, η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014 – 2020, ωστόσο για να καταστεί αυτό δυνατό θα πρέπει να αποσταλεί άμεσα από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Παιδείας, τυποποιημένο έντυπο πρότασης εξειδίκευσης προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, που θα περιλαμβάνει το είδος και την ποσότητα του αναγκαίου εξοπλισμού, μαζί με τον προϋπολογισμό και τον δικαιούχο, ώστε να προχωρήσει η έκδοση της αντίστοιχης πρόσκλησης από την Ειδική Υπηρεσία.

«Είναι χρέος της πολιτείας, αλλά και ουσιαστικό ζήτημα δικαιοσύνης υπό τις παρούσες έκτακτες συνθήκες, να έχουν όλοι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου ισότιμη πρόσβαση στην απομακρυσμένη εκπαίδευση. Αναγνωρίζοντας λοιπόν ότι αρκετοί μαθητές δεν έχουν τον αναγκαίο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει αυτό το χρέος, με στόχο να μην υπάρχει ούτε ένας μαθητής του τόπου μας που να μην μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματά του. Και προσδοκούμε σε ταχεία ανταπόκριση του Υπουργείου Παιδείας…» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης.

 

 

Με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης η δημοτική ομάδα της παράταξης «Αιγιάλεια Τώρα» του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού. 

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από ζητήματα επικαιρότητας, με κύριο θέμα τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει η δημοτική αρχή για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και ειδικότερα για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την ανακούφιση συμπολιτών άπορων και ανήμπορων, μέσω των δομών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, που καθημερινά δέχονται όλο και περισσότερα αιτήματα. Το γεγονός πως στην Αιγιάλεια μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα οφείλεται κυρίως στην υποδειγματική ανταπόκριση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών, όπως σημειώθηκε, ενώ τονίστηκε και η συμβολή όλων των υπηρεσιών του Δήμου προς αυτή την κατεύθυνση με την αξιοποίηση της τελευταίας τεχνολογίας, σε εποχές που οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας είναι αρκετοί.

Κατά τα άλλα, έγινε συζήτηση και για διάφορα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα, ενώ κατατέθηκαν ιδέες και προτάσεις για τον σχεδιασμό νέων δράσεων, πάντοτε προς όφελος των δημοτών.

 

Η εποχή του κορωνοϊού έχει πλέον εμπεδωθεί στη χώρα και στην πόλη. Όλα λειτουργούν αλλιώς και όλα απαιτούν μια διαφορετική διαχείριση, ειδικά από τους τοπικούς άρχοντες που έχουν την ευθύνη της βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών. Τι συμβαίνει στην Πάτρα, μετά το αρχικό μούδιασμα; Δυστυχώς, μηδενική διάθεση ανάληψης πρωτοβουλιών από το Δήμο, για τα στοιχειώδη.
 
Οι ανάγκες των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού για βοήθεια, φροντίδα και στήριξη έχουν διαφοροποιηθεί και αυξηθεί. Η παροχή προϊόντων και υπηρεσιών από τον Δήμο αποτελεί αδήριτη ανάγκη για κάποιους συνδημότες. Όλοι πλέον χρειάζονται κάποιου είδους πληροφορία, ενημέρωση ή και μέριμνα. Τι κάνει ο Δήμος Πατρέων για αυτά;
 
ΤΕΤΡΑΨΗΦΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ
Γιατί δεν προχωρά ο Δήμος Πατρέων στη δημιουργία και τη δημοσίευση ενός τηλεφωνικού αριθμού που θα οδηγεί σε τηλεφωνικό κέντρο επικοινωνίας των δημοτών, με 24ωρη εξυπηρέτηση; Η παροχή πληροφοριών για ποικίλα θέματα που άπτονται των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε θα διευκόλυνε πολλούς Πατρινούς και θα δημιουργούσε ένα κλίμα ασφάλειας σε όλους.
 
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Αναρωτιόμαστε αν στην παροχή υπηρεσιών από τον Δήμο προς τους συμπολίτες μας, προβλέπεται εθελοντική συμμετοχή; Γνωρίζουμε καλά πως μεμονωμένοι πολίτες καθώς και οργανωμένες συλλογικότητες θέλουν να προσφέρουν, καθένας με τον τρόπο και στον τομέα του, αλλά απουσιάζει ένας κεντρικός δημοτικός συντονισμός.
 
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
Γιατί η ιστοσελίδα του Δήμου Πατρέων παραμένει ακόμα και σήμερα ένα όργανο προπαγάνδας υπέρ της δημοτικής αρχής και δεν μετατρέπεται σε ένα μέσο ενημέρωσης για τις νέες συνθήκες; Έστω ένα μέρος του site θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, προκειμένου οι δημότες να ενημερώνονται για ποικίλα θέματα, από την υγεία και την καθημερινότητα, μέχρι την πάσης φύσεως εξυπηρέτηση και την ψυχαγωγία.
 
Καιρό τώρα, πολλοί άλλοι Δήμοι της χώρας έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες σχετικές με όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα. Ζητάμε από τον κ. Πελετίδη, να πάψει να λειτουργεί ως κομματικό στέλεχος που μόνο καταγγέλλει, διεκδικεί, κρίνει και επιρρίπτει ευθύνες αλλού. Έχει την υποχρέωση, ως Δήμαρχος Πατρέων, να φροντίσει τους δημότες του, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ας το κάνει, έστω τώρα. Εφαρμόζοντας τις παραπάνω ιδέες ή όποιες εκείνος θεωρεί πιο πρόσφορες.
 
#μένουμε_σπίτι
#δίνουμε_αίμα
#ενσυναίσθηση
 


  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Παράλογη χώρα

Απρ 08, 2020 Hits:23 ΑΠΟΨΕΙΣ