"Κατοχυρώνουμε συνταγματικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δηλαδή το δίχτυ ασφαλείας για τους πιο αδύναμους. Το ελληνικό κράτος πλέον θα μεριμνά βάσει Συντάγματος για τη διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των πολιτών" αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στα επόμενα χρόνια ο προϋπολογισμός για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα αυξηθεί στο 1 δισ. ευρώ ετησίως, αντί των 760 εκατ. ευρώ που προέβλεπε ο προϋπολογισμός του 2019 και 670 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση για φέτος. Την ίδια στιγμή, θα καλύπτει 800.000 οικονομικά αδύναμους.

Στόχος είναι το 0,5% του ΑΕΠ να διατίθεται για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αναφέρει χαρακτηριστικά το Μέγαρο Μαξίμου.

Σήμερα το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αφορά σε 240.000 νοικοκυριά και καλύπτει συνολικά 450.000 άτομα. Από αυτούς τα 156.000 είναι άνεργοι. Ειδικότερα, καλύπτονται 20.000 μονογονεϊκές οικογένειες και πάνω από 56.000 νοικοκυριά με παιδιά.  Από το σύνολο των οικογενειών, οι 236.000 έχουν εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ, ενώ τα 130.000 έχουν μηδενικό εισόδημα.

Ο μέσος όρος παροχής ανά νοικοκυριό είναι 213 ευρώ μηνιαίως.

Οι σημερινές παροχές:

- 200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό

- 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος

-  Ετήσιο εγγυημένο ποσό για κάθε ενήλικα : 2.400 ευρώ

-  Ετήσιο εγγυημένο ποσό για κάθε μονογονεϊκή με ανήλικο τέκνο: 3.600 ευρώ

-  Ετήσιο εγγυημένο ποσό για κάθε ζευγάρι με δύο ανήλικα τέκνα: 4.800 ευρώ

-  Ετήσιο εγγυημένο ποσό για έναν ενήλικο με ένα επιπλέον ενήλικο μέλος: 3.600 ευρώ

-  Ετήσιο εγγυημένο ποσό για κάθε ζευγάρι με ενήλικο μέλος: 4.800 ευρώ

 

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση στην δημόσια τηλεόραση, το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση οδηγεί σε διπλασιασμό της ασφαλιστικής εισφοράς των αγροτών.  

Συγκεκριμένα, αύξηση της κατώτατης ασφαλιστικής εισφοράς στα 220 € τον μήνα από 114 € που είναι σήμερα, ενώ προεκλογικά η ΝΔ και ο ίδιος υποσχόταν γενναίες  μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών. Δηλαδή, ένα ζευγάρι αγροτών θα κληθεί να καταβάλει 5.280 € το έτος, έναντι των 2.736 € που καταβάλει σήμερα. 

Από τέτοιες αυξήσεις, για την πλειοψηφία  των μικρών και μεσαίων αγροτών η συνέχιση της αγροτικής τους δραστηριότητας θα γίνει  πολύ δύσκολη έως αδύνατη. Η διαφαινόμενη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η εξόντωση των μικρών και αγροτών προς όφελος των λίγων και εκλεκτών.

 Παρά τις συνεχείς διακηρύξεις της κυβέρνησης για μείωση του κόστους παραγωγής και στήριξης των αγροτών, μέχρι σήμερα έχουμε αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ με συνέπεια την αύξηση των ασφαλίστρων, καμία στήριξη μέσω de minimis εκείνων των αγροτών που πλήττονται από διάφορα αίτια, κάτι που συνεχώς έπραττε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα σαν επιστέγασμα τον πιθανό διπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών. 

Άραγε ο λαλίστατος επί παντός επιστητού Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βορίδης, έχει να δηλώσει κάτι επί του θέματος στους έλληνες αγρότες;  Ή θα κρυφτεί πίσω από την δικαιολογία ότι είναι αρμοδιότητα άλλου Υπουργού; 

 

«Η συναίνεση για την αναθεώρηση δεν είναι ούτε πολιτική ούτε ηθική ευταξία. Προσδιορίζει τους όρους της ιδεολογικής αντιπαράθεσης», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και κατηγόρησε τη ΝΔ για βαθιά νεοσυντηρητικές απόψεις και προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

« Η πολιτική θέση της ΝΔ δεν μπορεί να συμβιβαστεί σε ωδή της συναίνεσης, γιατί υποστηρίζει ότι το Σύνταγμα πρέπει να αποψιλωθεί από κάθε ουσιαστικό περιεχόμενο και να αφήσει την αγορά να καθορίσει τις προτεραιότητες. Σε αυτού του τύπου προτάσεις που δημιουργούν συνταγματικό κενό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συμφωνήσει», ανέφερε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι σε αυτή την αναθεωρητική προσπάθεια πρέπει να ληφθούν υπόψη η εμπειρία του πολιτικού κόσμου «από τη συντριπτική πολιτική, κοινωνική και οικονομική κρίση».

«Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αυτή τη σκοπιά. Της εξαίρεσης από το σύνταγμα της κατάστασης που επιβλήθηκε ντε φάκτο στη χώρα με τη κρίση. Φιλοδοξεί να ενισχύσει την λειτουργία του συντάγματος ως περιορισμού της κατάστασης εξαίρεσης», είπε και συνέχισε:

«Είναι προτάσεις θωράκισης και ενίσχυσης της κυβέρνησης απέναντι σε ασφυκτικές πιέσεις. Γιατί το πολιτικό σύστημα δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις Απαντάει απέναντι σε θεσμούς που δεν αντλούν την νομιμοποίηση τους από το λαό δημιουργώντας συνθήκες απρόσκοπτη λειτουργία της. Προστατεύει τη κυβέρνηση από εξωτερικούς εκβιασμούς».

«Δεν έχουμε την αφέλεια ότι τα πάντα μπορούν να λυθούν με το σύνταγμα», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Πράγματι σήμερα χάνουμε μια ευκαιρία θωράκισης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας από εξωτερικές ασφυκτικές πιέσεις που δέχονται τα κοινωνικά δικαιώματα και η εργασία από την ασύδοτη λειτουργία της αγοράς».

Ακόμα, ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έκανε βήματα πίσω για μία ουσιαστική αναθεώρηση, ενώ την επέκρινε ότι δεν στήριξε ούτε το ώριμο αίτημα για τους διακριτούς ρόλους κράτους - εκκλησίας.

Όπως υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος, είναι μία «νεοσυντηρητική αναθεώρηση η οποία κινδυνεύει να γίνει σε συνολική στρατηγική της ΝΔ για ολοκληρωτικό έλεγχο κάθε δημόσιας ζωής, των θεσμών και των κοινοβουλευτικών λειτουργιών».

«Μέχρι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έρχεται να ενταχθεί στη σκληροπυρηνική και βαθιά νεοσυντηρητική πρόταση της ΝΔ χωρίς τη μεσολάβηση εκλογών. Αυτό διαταράσσει τη λειτουργία των θεσμών αλλά και του ίδιου του θεσμού του προέδρου της Δημοκρατίας ως ρυθμιστή του πολιτεύματος», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Πρέπει να είναι μια λύση που δεν θα πυροδοτεί βαθιά καχυποψία ως προς το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και της λειτουργίας του».

Έμφαση έδωσε στο άρθρο 86 του συντάγματος περί ποινικής ευθύνης υπουργών,

τονίζοντας ότι ήταν βαθύ λαϊκό αίτημα να καταργηθεί η διαφορετική μεταχείριση τους και να μην υπάρχει σύντομη αποσβεστική προθεσμία.

«Δεν πρόκειται για αναδρομική ισχύ και το ξέρετε. Τι σας εμποδίζει να ψηφίσετε την ερμηνευτική δήλωση που προτείνουμε; γιατί επιλέγετε να μην επιτρέπεται στη τακτική δικαιοσύνη να ερευνήσει στο παρελθόν, για το ενδεχόμενο του αδικήματος της δωροδοκίας. Το πολιτικό σύστημα αν ψηφιστεί δεν θα βγει ζημιωμένο», υπογράμμισε.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την άρνηση του για αλλαγή στο άρθρο 16 και της δυνατότητας ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, αντέτεινε ότι δεν έχει πραγματική βάση το επιχείρημα ότι λειτουργούν σε όλη την Ευρώπη.

«Τροφοδοτείτε την επιχειρηματολογία ότι δήθεν υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη. Στη πραγματικότητα κανένα σοβαρό ιδιωτικό πανεπιστήμιο δεν λειτουργεί στην ΕΕ που να πρωταγωνιστεί στην παραγωγή της γνώσης και της έρευνας. Ακόμα και στην Αγγλία δεν είναι παρά περιθωριοποιημένα».

«Στη πραγματικότητα, αυτό που θέλει η ΝΔ είναι να δημιουργήσει όρους συγκρότησης μαζικής πελατείας σε χαμηλής ποιότητας μορφώματα και ιδρύματα. Θέλει την είσοδο της ελεύθερης αγοράς στα πανεπιστήμια με σκοπό να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα», κατέληξε.

Με παρόντες τους δύο από τους τρεις εν ζωή πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ξεκινήσουν το απόγευμα του Σαββάτου οι εργασίες του εκτάκτου συνεδρίου που έχει προγραμματίσει το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά έχει στείλει όπως είναι γνωστό ιδιόχειρες προσκλήσεις τόσο στον Κώστα Σημίτη όσο και στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ωστόσο ο πρώτος θεωρείται αυτονόητο ότι θα βρεθεί στην τιμητική πρώτη σειρά, ενώ το ίδιο θα πράξει και ο δεύτερος παρά το γεγονός ότι δεν είναι καν μέλος του κόμματος αφού αποχώρησε για να ιδρύσει το δικό του Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ).

Για τον κ. Βενιζέλο όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Από το περιβάλλον του επισημαίνεται ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν πρόκειται να εμφανιστεί στον χώρο του συνεδρίου και αντιλαμβάνεται πως η πρόσκληση της κ. Γεννηματά παραδόθηκε στο γραφείο του για τυπικούς και μόνο λόγους.

Όπως λένε οι συνεργάτες του, «η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. ήταν αυτή που ώθησε τον κ. Βενιζέλο εκτός κινήματος την 1η Ιουνίου, μόλις ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές, όταν αποφάσισε να τοποθετήσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος τον Γιώργο Καμίνη και όχι τον πρώην πρόεδρό του". Μάλιστα εκείνη την εποχή ο κ. Βενιζέλος είχε αναφερθεί σε «σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝ.ΑΛ. ουρά του ΣΥΡΙΖΑ».

Έχοντας νωπά ακόμη τα γεγονότα στη μνήμη του ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι μια τέτοια πρόσκληση απλώς και μόνο επιχειρεί να λειάνει τις τεταμένες σχέσεις που επικρατούν μεταξύ των δύο πλευρών. Άλλωστε ο ίδιος σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι είχε δηλώσει με νόημα πως «έχω άποψη για τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη και το ρόλο της, αλλά δεν θέλω να αναμειγνύομαι σε διαδικασίες οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στις προτεραιότητες, τα κριτήρια και την αντίληψη περί μέλλοντός της, που έχει η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού».

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι εάν και κατά πόσο μέχρι το Σάββατο που θα διεξαχθεί το συνέδριο, κρίνει σκόπιμο ο κ. Βενιζέλος να προβεί σε κάποια δήλωση ή θα προτιμήσει να μην διαταράξει περαιτέρω τις σχέσεις του με την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πάντως θα συμμετέχουν σίγουρα τα μέλη των υφιστάμενων οργάνων του κινήματος, οι νυν και πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές, «τα στελέχη μας στους κοινωνικούς, παραγωγικούς και συνδικαλιστικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς» όπως τονίζουν σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, καθώς επίσης και οι εκλεγμένοι σύνεδροι του τελευταίου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ το 2015 καθώς και οι σύνεδροι - μέλη ΠΑΣΟΚ του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.

Η μη εκλογή νέων συνέδρων εξηγείται από το γεγονός πως πρόκειται για έκτακτο συνέδριο, επομένως δεν υπάρχει καταστατικός περιορισμός για τη σύνθεση του.

«Η μη ύπαρξη τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, οδηγεί αναγκαστικά στην προτεινόμενη σύνθεση εκλεγμένων συνέδρων. Η εκλογή νέων συνέδρων, προϋποθέτει δημιουργία νέων οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, κάτι που έρχεται ευθέως σε αντίθεση με την πρόσφατη απόφασή του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής για την ενιαία λειτουργία» όπως υποστηρίζεται και στο σχετικό σημείωμα.

«Η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα σε δύο χρόνια από σήμερα», δηλώνει στη Handelsblatt o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η εικόνα της χώρας έχει ήδη αλλάξει κατά τους πρώτους μήνες της νέας κυβέρνησης. «Περπατώντας στους δρόμους της Αθήνας, θα παρατηρήσετε την αλλαγή. Οι πολίτες είναι πιο αισιόδοξοι. Αντιλαμβάνονται ότι η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Είμαστε το σπάνιο παράδειγμα μιας κυβέρνησης η οποία ήδη, κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες, έχει εφαρμόσει περισσότερα από όσα είχε υποσχεθεί», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «το κλίμα αισιοδοξίας αντανακλάται στην εικόνα της χώρας στις διεθνείς αγορές. Η απόδοση των δεκαετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου βρίσκεται σήμερα στο 1,4%. Πριν από οκτώ μήνες βρισκόταν στο 3,8%. Mπορούμε να αναχρηματοδοτήσουμε με αρνητικά επιτόκια τα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου. Οι επενδυτές επιστρέφουν. Έχουμε αφήσει πίσω μας την κρίση. Η Ελλάδα δεν ζητά πλέον, αλλά είναι μια χώρα η οποία συμμετέχει επί ίσοις όροις στις συζητήσεις για τα μεγάλα ευρωπαϊκά και παγκόσμια ζητήματα».

Στη συνέντευξη που βρίσκεται στο αυριανό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, με τίτλο «Μήνυμα από την Αθήνα», οι δημοσιογράφοι της Handelsblatt, ρωτούν τον πρωθυπουργό «πόσο ακόμα θα αντέξει η χώρα» την έλευση κάθε μέρα εκατοντάδων μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά. «Αυτό είναι απαράδεκτο, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι» απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η Τουρκία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης το μεταναστευτικό για να αναγκάσει την Ευρώπη να κάνει παραχωρήσεις. «Ανέφερα πολύ ανοιχτά στον Πρόεδρο Ερντογάν, ότι δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται τους μετανάστες και τους πρόσφυγες αν θέλει να έχει σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα», προσθέτει.

«Τον τελευταίο καιρό, όταν προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με την τουρκική ακτοφυλακή και επισημαίνουμε ότι έφυγε μια βάρκα με μετανάστες από τις τουρκικές ακτές, δεν υπάρχει καμία αντίδραση από πλευράς τους. Αυτό είναι απαράδεκτο γιατί παραβιάζει τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το μεταναστευτικό», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους εταίρους επισημαίνει: «Δεν μπορεί μια χώρα της ΕΕ να διεκδικεί τα πλεονεκτήματα της ζώνης του Σένγκεν και να αρνείται ταυτόχρονα να μοιραστεί τα βάρη, όπως κάνουν ορισμένες χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις χώρες άφιξης όπως η Ελλάδα ως βολικούς χώρους 'στάθμευσης' για πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι αυτό ευρωπαϊκή αλληλεγγύη; Όχι. Δεν θα το δεχτώ άλλο».

Στο ερώτημα «τι πρέπει να γίνει», ο πρωθυπουργός απαντά ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αγνοεί το πρόβλημα και ότι ο ίδιος δεν μπορεί να δεχτεί τη στάση όσων «συμπεριφέρονται σαν να είναι αποκλειστικά ένα πρόβλημα της Ελλάδας».

«Θα πρέπει να δοθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο» τονίζει. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προωθήσει τις προτάσεις του υπουργoύ Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζέεχοφερ για τη μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου, του Κανονισμού του Δουβλίνου».

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στις ενέργειες που έχει ήδη αναλάβει η κυβέρνηση, όπως η αυστηροποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου. «Όποιος δεν λαμβάνει άσυλο, πρέπει να επιστρέφει, είτε στην Τουρκία, είτε στη χώρα προέλευσής του. Γι' αυτό θα δημιουργήσουμε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. Εκτός αυτών, θα ενισχύσουμε την ακτοφυλακή μας για να μπορεί να επιτηρεί καλύτερα τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας». Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης στέκεται ιδιαίτερα στο ζήτημα των 4.000 ασυνόδευτων ανηλίκων που βρίσκονται στην Ελλάδα: «Γνωρίζετε τι θα συμβεί αν δεν φροντίσουμε αυτά τα παιδιά στα κατάλληλα ιδρύματα; Θα πέσουν θύματα εκμετάλλευσης. Θα έβλαπτε τόσο πολύ την Ουγγαρία ή την Πολωνία αν υποδέχονταν εκατό από αυτά τα παιδιά;» αναρωτιέται.

Όσον αφορά τα δημοσιονομικά, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι θα τηρηθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ για το 2020, «τον οποίο συμφώνησε η προηγούμενη κυβέρνηση με τους δανειστές», προσθέτοντας με σαφήνεια ότι η νέα κυβέρνηση θα θέσει το ζήτημα της μείωσης του στόχου για το 2021 και το 2022. «Δεν χρειαζόμαστε πια πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% και αυτό γιατί μπορούμε να αναχρηματοδοτούμε το χρέος μας με πολύ χαμηλότερα επιτόκια από ό,τι αναμενόταν», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης μνημονεύοντας το γεγονός ότι οι αποφάσεις για τα υψηλά πλεονάσματα ελήφθησαν επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, «σε μια εποχή κατά την οποία υπήρχε πολύ χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα».

Κληθείς να απαντήσει αν η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της την εποχή του λαϊκισμού, μετά από τα 4,5 χρόνια θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει: «Νικήσαμε, τόσο τους αριστερούς λαϊκιστές, όσο και τους ακροδεξιούς εξτρεμιστές της Χρυσής Αυγής...Ήταν απίστευτος ο βαθμός ανικανότητας που επέδειξαν κατά τη διακυβέρνηση τους. Ήταν μια οδυνηρή εμπειρία και κόστισε στη χώρα μας μια περιουσία» τονίζει.

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο τη «γραμμή άμυνας κατά του λαϊκισμού». Ερωτηθείς ποια συμβουλή δίνει σε άλλα ευρωπαϊκά κόμματα που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους λαϊκιστές, απαντά: «Τα παραδοσιακά κόμματα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι πολλές ανησυχίες του λαού τις οποίες εκμεταλλεύονται οι λαϊκιστές, είναι πραγματικές. Για παράδειγμα, οι εισοδηματικές ανισότητες, το τεχνολογικό χάσμα, τα ζητήματα ταυτότητας που σχετίζονται με το πρόβλημα της μετανάστευσης, ή το γεγονός ότι οι μεγάλες πόλεις αναπτύσσονται με ταχύτερους ρυθμούς αφήνοντας πίσω τις περιοχές της υπαίθρου. Πρόκειται για ζητήματα που έχουν εν τέλει υπαρξιακό χαρακτήρα, που αγγίζουν πολλούς ανθρώπους και η πολιτική πρέπει να ασχολείται μαζί τους».

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE