Ξανθός: Να υπάρχει καθημερινή ενημέρωση για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Να ενημερώνονται οι πολίτες σε καθημερινή βάση για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.  Μιλώντας στο ραδιόφωνο “Στο Κόκκινο”, ο τέως υπουργός Άμυνας ζήτησε στην καθημερινή ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές, μαζί με τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τις απώλειες να υπάρχει και ενημέρωση σχετικά με τις  προσθήκες γιατρών και νοσηλευτών στο σύστημα Υγείας, τις επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, τμήματα νοσοκομείων και κλινικών, τις επιπλέον μάσκες, γάντια, στολές, κτλ. που διανέμονται.

 

 

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι τα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, πέραν της λελογισμένης χρήσης σε ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό, πρέπει να δώσουν εικόνα επιδημιολογικής επιτήρησης της πανδημίας στον γενικό πληθυσμό. 

Ο κ. Ξανθός υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη οι ΤΟΜΥ και άλλες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας να προστατεύσουν χρόνια ασθενείς από τον αποκλεισμό από την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αναφορικά με το ζήτημα της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού στο σύστημα υγείας, ο Ανδρέας Ξανθός σημείωσε ότι  για να αποδώσει η πρόσκληση που έγινε να προσέλθει κόσμος να βοηθήσει, «πρέπει να υπάρχει προοπτική πλάνου μόνιμων προσλήψεων -και αυτό δεν το έχουμε δει μέχρι στιγμής.  Οι συμβασιούχοι που θα κληθούν σήμερα να "βάλουν πλάτη" να έχουν ειδική μοριοδότηση και μπόνους προϋπηρεσίας που θα τους επιτρέπει σε δεύτερο χρόνο να διεκδικήσουν σταθερή θέση απασχόλησης στο δημόσιο σύστημα, όπου ούτως ή άλλως θα καλύψουν διαχρονικές ανάγκες και κενά».

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία βελτίωση για τα ατομικά μέτρα προστασίας, πέραν του ότι παρελήφθησαν προχθες 1 εκατ. μάσκες από την Κίνα. «Πρέπει να δοθεί χρονοδιάγραμμα, σήμερα αυτές οι μάσκες πρέπει να είναι στα νοσοκομεία, να πάρουν το σήμα οι άνθρωποι του συστήματος Υγείας ότι η Πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί», κατέληξε ο κ. Ξανθός

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Παράλογη χώρα

Απρ 08, 2020 Hits:31 ΑΠΟΨΕΙΣ