Τζαβάρας: Μειονέκτημα της Σακελλαροπούλου η απουσία από την πολιτική ζωή

Την άποψη ότι ένα από τα μειονεκτήματα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου είναι η απουσία της από την πολιτική ζωή, εξέφρασε ο Κώστας Τζαβάρας. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κ. Σακελλαροπούλου είναι θεματοφύλακας ενός υπηρεσιακού και συμβολικού κύρους. «Νομίζω ότι κατά γενική παραδοχή, ένα από τα μειονεκτήματά της υποψηφιότητας αυτής είναι η απουσία της από την πολιτική ζωή», πρόσθεσε.

Θετικό που η κ. Σακελλαροπούλου γίνεται η πρώτη γυναίκα ΠτΔ

Ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι οι δικαστές είναι υποχρεωμένοι κατά τη διάρκεια της υπηρεσιακής τους σταδιοδρομίας να απέχουν από την πολιτική. «Αυτή τώρα η πρόεδρος του δικαστηρίου θα είναι υποχρεωμένη να δώσει ζωή και μάλιστα σε μια κρίσιμη συγκυρία, σε ένα θεσμό που προεχόντως είναι πολιτικός. Προϋποθέτει δηλαδή σαφή γνώση και αντίληψη των πολιτικών τρόπων συμπεριφοράς και νομίζω ότι από αυτό είναι που θα κριθεί. Προσωπικά εύχομαι να επιτύχει γιατί από την άλλη πλευρά υπάρχουν θετικά, όπως είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά η χώρα θα έχει μια Πρόεδρο γυναίκα», κατέληξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναμένεται να εκλεγεί σήμερα η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις ψήφους των κοινοβουλευτικών ομάδων της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE