Τσίπρας: Δεν στήνονται γέφυρες συνεννόησης με κατάργηση αναλογικής

 Το θέμα της ψηφοφορίας αύριο για τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, αλλά και η μεθαυριανή ψηφοφορία της νομοθεσίας για την κατάργηση της απλής αναλογικής, βρίσκεται στο επίκεντρο της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Oπως είπε στην ομιλία του:

Συντρόφισσες και σύντροφοι

 

Είναι κουραστικό να απαριθμήσει κανείς όλα τα κρούσματα ταξικής μονομέρειας, προπαγάνδας ή και συνειδητής εξαπάτησης, που χαρακτηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση και την μέχρι σήμερα κυβερνητική θητεία. 

 

Δεν θα συνεχίζω να το κάνω. 

Μπορώ όμως να πω ένα πράγμα.

 

Τίποτε καλό δεν μπορούμε να περιμένουμε από έναν πρωθυπουργό που ζει τον ταξικά μονομερή, κοινωνικά βάρβαρο και δημοκρατικά επικίνδυνο μύθο του.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά, όλες οι δυνάμεις της προόδου, όλοι όσοι βλέπουμε τον εαυτό μας στο στρατόπεδο της δημοκρατίας, πιστεύω ότι οφείλουμε να ορθώσουμε ένα τείχος, ένα τείχος δημοκρατικής και κοινωνικής αντίστασης σ’  αυτές τις πολιτικές. 

Γιατί κάθε μέρα που περνάει αυτή η κυβέρνηση συσσωρεύει ζημιές για τη χώρα και την κοινωνική πλειοψηφία. 

 

Σ’ αυτές λοιπόν τις συνθήκες, η αυριανή εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα έλεγε κανείς ότι αποκτά έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. 

 

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε μια δύναμη στήριξης της δημοκρατίας και της κοινωνικής προόδου. 

Υπό αυτό το πρίσμα, η εκλογή μιας Προέδρου με προοδευτικά χαρακτηριστικά, παρά την εμφανή επικοινωνιακή προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να την εκμεταλλευτεί, αποτελεί για μας, και ως τέτοιο σας καλώ να το δείτε όλοι και όλες, μια απόδειξη της δύναμης των ιδεών μας. 

 

Με τη δύναμη αυτών των ιδεών, των προοδευτικών ιδεών δηλαδή, αναγκάστηκε ο κ. Μητσοτάκης  να συμβιβαστεί και αναγκάζονται να συμβιβαστούν και οι σκληροί του κόμματός του, ψηφίζοντας αύριο αυτή την επιλογή.

Όσοι εν πάση περιπτώσει δεν θα σκαρφιστούν κάποιο έκτακτο υπερατλαντικό ταξίδι προκειμένου να αποφύγουν την ψήφο.

 

Η δύναμη αυτών των ιδεών, να ξέρετε, είναι η δική μας δύναμή. 

 

Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν θα προχωρήσουμε και έχοντας πάντα ως στόχο να κάνουμε αυτές τις ιδέες ξανά πλειοψηφικές στην ελληνική κοινωνία.

Με τη δύναμη αυτών των ιδεών θα πορευτούμε. Τη δύναμη αυτών των ιδεών θέλουμε να μετατρέψουμε σε προωθητική δύναμη τόσο για μας όσο και για την ελληνική κοινωνία.

 

Σας ευχαριστώ.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE