Αχαΐα: Ο ΣΥΡΙΖΑ πολιορκεί, το ΚΙΝΑΛ ανασυντάσσεται - Μαζικές εγγραφές πρώην στελεχών

Γιορτές τέλος για τους, εν Ελλάδι, νεο-ρεφορμιστές του ΣΥΡΙΖΑ που δίνουν το σύνθημα για την εγκατάλειψη επαναστατικών θέσεων με τις οποίες πολιτεύτηκαν μέχρι πρόσφατα, προς όφελος της κατάληψης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας το σχέδιο αναβάθμισης της πολιτικής ισχύος, μέσω του νέου προγράμματος είναι ήδη έτοιμο και ως στόχο έχει να ενδυναμώσει την παρουσία της νέας πρότασης από την «πρώτη φορά αριστερά» προς τον αστικό και κεντρώο χώρο όπου η μάχη χάθηκε, κατά κράτος, στις τελευταίες εκλογές…

Μετά την στρατολόγηση νέων μελών και τον διπλασιασμό της στελεχιακής του βάσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, το κόμμα ανασυντάσσεται με δίνοντας εκ νέου τη μάχη της γειτονιάς.

Το σύνθημα αναμένεται να δοθεί κατά την επικείμενη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής η οποία περιλαμβάνει και τα 55 μέλη που μετέχουν στην Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Συμμαχία, σε επίπεδο νομού.

Το επόμενο δίμηνο, έως και τα τέλη Φεβρουαρίου, θα προχωρήσουν και οι προσυνεδριακές διαδικασίες με τοπικές συνελεύσεις ενώ, λίγο πριν το Συνέδριο του Μαΐου, θα γίνουν οι εκλογές για τις νέες τοπικές οργανώσεις και τους συνέδρους.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Την ίδια ώρα, στον χώρο του ΚΙΝΑΛ και σε επίπεδο Αχαΐας, ετοιμάζονται να απαντήσουν στην επίθεση φιλίας που δέχονται τα νυν και πρώην μέλη του ΠΑΣΟΚ που συνεχίζουν να έχουν το Κίνημα ως… καταφύγιό τους.

Το ΚΙΝΑΛ ετοιμάζει το δικό του προγραμματικό συνέδριο ενώ σε επίπεδο Αχαΐας θα ξεκινούν συζητήσεις σε επίπεδο οργανώσεων και μελών για την προγραμματική ανασυγκρότηση με έμφαση την οχύρωση στο χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου.

Το θέμα της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας με προέλευση από το χώρο της κεντροαριστεράς αναμένεται να κλείσει άμεσα. Τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ θεωρούν ότι εκ μέρους του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι πιθανότητες το πρόσωπο που θα προταθεί για Πρόεδρος, να διαθέτει ενεργή πολιτική ταυτότητα στο κόμμα, περιορίζονται.

Το νέο ρήγμα, με αφορμή την πρόταση της κυβέρνησης για τον νέο Πρόεδρο, εκτιμάται ότι θα αποφευχθεί ενώ και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η πιθανότητα να προταθεί για την Προεδρία ο αχαιός βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, φαίνεται να απομακρύνεται.

Τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και άλλα στελέχη της αριστερής πτέρυγας του ΚΙΝΑΛ όπως ο πρώην Περιφερειάρχης, επιθυμούν να καθορίζουν μια γραμμή η οποία θα αφορά κυρίως την χάραξη μιας αντιπολιτευτικής γραμμής προς την πλευρά της κυβέρνησης. Θεωρούν ότι για λόγους στρατηγικής και ισχύος, το ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να απορρίπτει προσκλήσεις για διάλογο, εντός της κεντροαριστεράς, έστω και αν την κίνηση κάνει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχέση με τις μαζικές εγγραφές πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, στελέχη του χώρου εκτιμούν ότι η δυναμική της «Αλλαγής» με τις 270 και πλέον οργανώσεις και τα 5.000 στελέχη σε επίπεδο Αχαΐας κατά τις ημέρες της δόξης, είναι αδύνατο να επαναληφθούν. Υπό τις σημερινές συνθήκες και τα δεδομένα των προσώπων που αναλαμβάνουν τις σχετικές πρωτοβουλίες, κεντρικά.

Πηγη: pelop.gr

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE