Ομιλία του Γενικού Διευθυντή ΝΔ  Γιάννη Μπρατάκου στο Συνέδριο του Κόμματος

 

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Αγαπητές & Αγαπητοί Σύνεδροι,

 

Θα ήθελα πρώτα από όλα να σας καλωσορίσω όλες και όλους στο 13ο Συνέδριό μας που πραγματικά θα διαπιστώσετε ότι αποτελεί μια εμπειρία της ζωής μας στο κοντινό μέλλον, ένα μέλλον ψηφιακό και απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον.

 

Ξεκινώ με κάποιες χρηστικές πληροφορίες για το συνέδριό μας.

 

Όπως ήδη γνωρίζετε χρησιμοποιούμε εφαρμογή λογισμικού που βρίσκεται στο λεγόμενο “cloud” για οτιδήποτε διαδικαστικό του συνεδρίου, από τη διαπίστευση των συμμετεχόντων, το φάκελο του συνεδρίου, τις οδηγίες μετάβασης, την καταχώρηση ερωτήματος ή άποψης  ακόμα και οποιαδήποτε ψηφοφορία θα μπορούσε να διεξαχθεί μέσω της εφαρμογής μας. Την εφαρμογή μπορείτε να την κατεβάσετε στα κινητά σας. Σχετικές οδηγίες σας έχουν σταλεί στα eMail και φυσικά υπάρχουν συνεργάτες μας σε όλους τους χώρους που μπορούν να σας βοηθήσουν να κατεβάσετε την εφαρμογή.

 

Επίσης, θα διαπιστώσετε ότι το συνέδριο μας είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον. Έχουμε ελαχιστοποιήσει τη χρήση πλαστικού, έχουμε μετρήσει το ανθρακικό αποτύπωμα και το συνέδριό μας είναι ενεργειακά ουδέτερο. Όπως θα δείτε υπάρχουν 104 κάδοι ανακύκλωσης εντός του συνεδριακού χώρου ενώ ακριβώς απέξω υπάρχει κινητό, ολοκληρωμένο κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικό, γυαλί και μέταλλο. Τέλος, όλες οι λάμπες που φωτίζουν το συνέδριό μας είναι LED.

 

Είναι προφανές και μάλλον δεν χρειάζεται να το αναφέρω ότι το συνέδριό μας είναι “Smoke Free” σε όλους τους στεγασμένους χώρους. Υπάρχει ειδική σήμανση για πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους όπου μπορούν οι σύνεδροι να καπνίζουν.

 

 

Το Συνέδριο είναι βάσει του Καταστατικού του κόμματός μας το ανώτατο συλλογικό Όργανο. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να ενημερώσω το Σώμα σχετικά με κάποια θέματα για το γενικό σχεδιασμό του κόμματός μας.

 

Το πρώτο είναι ότι μετά από εισήγηση των στελεχών του τμήματος Πληροφορικής την οποία αμέσως αποδέχθηκα προχωρήσαμε στην πιστοποίηση του κόμματος μας κατά το πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2015 από τον μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV Austria. Η Νέα Δημοκρατία είναι πλέον το πρώτο κόμμα πανευρωπαϊκά που πιστοποιεί τις διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες του. 

 

Θέλω επίσης να σας ενημερώσω σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κόμματος. Υπάρχει σχεδιασμός για την υλοποίηση έργου εγκατάστασης λογισμικού ERP για τις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες καθώς και για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Επίσης θα εγκατασταθεί λογισμικό CRM για τη διαχείριση των μελών και των οργανώσεών μας και την αύξηση της οργανωτικής και διοικητικής εξωστρέφειας του κόμματος μας. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι εξάμηνο και εντός του 2020 τα συστήματα θα είναι λειτουργικά.

 

Οι θεματικές ενότητες του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας εστιάζουν στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου: στην έξαρση του λαϊκισμού, στην ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό και στην κλιματική αλλαγή.

 

Θα μου επιτρέψετε να επικεντρωθώ στην ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό, λόγω της επαγγελματικής μου συνάφειας.

 

Η παγκόσμια αγορά αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς, και η πραγματικότητα είναι ότι η χώρα μας πρέπει να κάνει άλματα για να φτάσει τον διεθνή ανταγωνισμό. Η τεχνολογία σήμερα δεν αποτελεί πλέον μόνο το μέσο εξέλιξης και εκσυγχρονισμού στην παγκόσμια οικονομία αλλά καθορίζει την παγκόσμια ανάπτυξη δημιουργώντας νέες συνθήκες στον κόσμο. Οι τεχνολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων δεκαετιών στις επικοινωνίες, στο ηλεκτρονικό εμπόριο, σε όλους του τομείς παραγωγής, έχουν δημιουργήσει ένα νέο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.»

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE