Σε πλήρη εξέλιξη οι συναντήσεις Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς για την ψήφο των αποδήμων

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς με βασικό θέμα στην ατζέντα τη διευκόλυνση της ψήφου των εκτός επικρατείας εκλογέων. Αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται με τη Φώφη Γεννηματά ενώ είχε προηγηθεί η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Ο κ. Τσίπρας κατά την είσοδό του στο γραφείο σχολίασε και την αλλαγή διακόσμησης από τον πρωθυπουργό λέγοντας με χιούμορ «βλέπω έκανες αλλαγές στη διαρρύθμιση. Ξεκίνησες τις μεταρρυθμίσεις;», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά «μεταρρυθμίσεις επίπλων». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στη συνέχεια με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 16:00, με τον πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο, στις 16:45, και τέλος με τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, στις 17:30.

Επί τάπητος αναμένεται επίσης να τεθούν και ζητήματα της επικαιρότητας όπως το προσφυγικό/μεταναστευτικό, αλλά και η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Με βασική στόχευση να πετύχει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 ώστε η ρύθμιση να τεθεί σε ισχύ από τις επόμενες εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης θα προσέλθει στις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου και όχι την τελική του μορφή, καθώς το Μαξίμου αφήνει να εννοηθεί ότι εφόσον διαπιστωθούν συγκλίσεις, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε αλλαγές.

Ο υπουργός Εσωτερικών έχει μελετήσει τις θέσεις των άλλων κομμάτων και είναι βέβαιο ότι συνομιλεί με στελέχη τους προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος, ενώ κομβικό ρόλο στην προετοιμασία του νομοσχεδίου είχε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος. Μένει να φανεί από τις συναντήσεις, αλλά και από τη στάθμιση που θα κάνουν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, προφανώς λαμβάνοντας υπ’ όψιν το «κόστος» στο εσωτερικό τους μιας σύμπλευσης με τη Ν.Δ., για ένα θέμα, όμως, που είναι αυτονόητο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και με το οποίο συμφωνούν όλοι επί της αρχής.

Πέτσας: «Άσκηση συναίνεσης, όχι επικοινωνιακό παιχνίδι»

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς για τη διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.

Ελπίζουμε ότι η σημερινή πρωτοβουλία για αυτό το μείζον θέμα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες θα είναι μια επιτυχής άσκηση συναίνεσης και δεν θα μετατραπεί σε επικοινωνιακό παιχνίδι» ανέφερε σε δήλωσή του, μισή ώρα πριν την συνάντηση Μητσοτάκη-Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE