Για το μαύρο στην ΕΡΤ φταίνε οι εργαζόμενοι απάντησε στην Σία Αναγνωστοπούλου ο Κων. Ζούλας (Video)

"Τώρα ησύχασα"... έγραψε σχολιάζοντας την απάντηση του η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και πρόσθεσε καυστικά: "θα έχουμε ανεξάρτητη και πλουραλιστική δημόσια τηλεόραση"

Ερωτηθείς ο κ. Ζουλας από μένα για το μαύρο στην ΕΡΤ, μου απάντησε ότι γι αυτό φταίνε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Ουφ, ησύχασα. Τώρα θα έχουμε ανεξάρτητη και πλουραλιστική δημόσια τηλεόραση. Συγγνώμη που ήμουν καχύποπτη.

Ο πρώην διευθυντής του γραφείου του κ. Μητσοτάκη εγγυάται πλέον τον πολιτικό πλουραλισμό στην ΕΡΤ.

Εντυπωσιάζομαι πραγματικά με τα προτεινόμενα πρόσωπα από τον Υπουργό εδώ και πάρα πολύ καιρό. Σήμερα ακόμα μία φορά με το θράσος και την υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε στην παρέμβαση της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.

Εμφανίζεται ένα κομματικό στέλεχος ως προτεινόμενο Πρόεδρο, αλλά και ανθρώπους οι οποίοι έχουν υπηρετήσει στην ιδιωτική αγορά και μάλιστα στην Digea που ήταν ανταγωνιστική στην ΕΡΤ και την εμφανίζεται αυτό ως ότι καλύτερο.

Αυτή η χειραγώγηση της κοινής γνώμης μονίμως, εμφανίζοντας το μαύρο-άσπρο ξεπερνάει κάθε όριο. Δεν θα με πείραζε όμως εμένα προσωπικά ούτε το κομματικό στέλεχος κ Βούρλα. Θέλω να ακούσω κανένα όραμα σας για την ΕΡΤ εκτός από αυτά που είπε ο πρωθυπουργός στον οποίο υπάγεται η ΕΡΤ απευθείας για πρώτη φορά. Δεν άκουσα κανένα όραμα σας. Υπηρετείται λοιπόν ένα κόμμα και για μένα αυτό είναι το κυριότερο το οποίο ευθύνεται για το μαύρο στην ΕΡΤ.

Θέλω να ρωτήσω ευθέως πως θα εξασφαλίσετε τον πολιτικό πλουραλισμό

Εδώ είμαστε μία επιτροπή κοινοβουλευτική και θέλουμε να ξέρουμε γιατί την προηγούμενη περίοδο ότι και να πείτε στις ειδήσεις και στην ενημερώση τα κόμματα εμφανίζονταν ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και λοιπά κόμματα, Ενώ τώρα για δύο μήνες βλέπουμε εξαφανισμένα σχεδόν  από τα δελτία ειδήσεων τα υπόλοιπα κόμματα και βεβαίως την αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεύτερο θέμα, δεν μας είπατε καθόλου για το ανταποδοτικό τέλος και έχει πολύ μεγάλη σημασία που το ανέφερε ο συνάδελφός μου και έχει σημασία γιατί στήθηκε η προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και από το ανταποδοτικό μέλος φαίνεται και το τι όραμα εσείς θα έχετε εσείς κι όλο το διοικητικό συμβούλιο για αυτή την ΕΡΤ και πως θέλετε να είναι αυτή η ΕΡΤ.

Τρίτο σημείο δεν μας είπατε καθόλου για αυτό που από το βαρύ πυροβολικό της ΕΡΤ που είναι το αρχείο της ΕΡΤ. Πως θα το προστατέψετε πως θα τον υπερασπίζεται γιατί ξέρουμε επί ημερών Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο πως έφευγε το αρχείο για τα ιδιωτικά κανάλια . Αυτό όμως δεν είναι μόνο περιουσία της ΕΡΤ είναι του ελληνικού λαού. Δεν μας είπατε για το δίκτυο της ΕΡΑ δεν μας είπατε για όλα αυτά που θέλουμε να ακούσουμε από τον προτεινόμενο πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο.

Αναφερθήκατε στον κ. Αρβανίτη που ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής ο οποίος έκανε πάρα πολύ πάρα καλές εκπομπές και ήτανε στην ΕΡΤ και τον έδιωξε η κυβέρνησή σας. Όμως δεν μας είπατε για την υποψήφια ευρωβουλευτή τη δικιά σας την κυρία Φλέσσα που συνέχισε να κάνει εκπομπές μας είπε ότι η ΕΡΤ είναι Πράβδα. 

Μην προσπαθείτε συνέχεια να κάνετε το μαύρο άσπρο και εγώ θέλω να κάνω μία τελευταία ερώτηση.

Αυτό που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία αλλά και τις Ευρωπαϊκές κοινωνίες είναι πως μπορεί να εξασφαλίσει ο δημόσιος φορέας ραδιοτηλεόρασης εκτός από τον πολιτικό πλουραλισμό, πως θα αμυνθεί απέναντι στα fake news.

Eχουμε μία ιδιωτική τηλεόραση μία γκάμα fake news που αναμεταδίδονται συνέχεια. Δεν έχω κανένα πρόβλημα ο δημοσιογράφος να εκφράζει την άποψή του και να θέτει τα ερωτήματα που θέλει αλλά τα υποβολιμαία ερωτήματα και τα fake news που στοίχειωσαν τη χώρα τελευταία χρόνια θέλω να ξέρω πώς θα αντιμετωπιστούν".

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE