Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας: "Σε παροξυσμό η ΝΔ κατά της Πάτρας και του Πανεπιστημίου της"

 Η δήλωση της νυν Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο της στο υπουργείο Παιδείας, για κατάργηση του νόμου ίδρυσης της Νομικής σχολής Πατρών επαναλαμβάνει σύμφωνα με τους βουλευτές της Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ τα παροξυσμικά όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν επιχειρήματα που ακούγονταν πριν την ψήφισή του από την ΝΔ, ότι δήθεν θα αυξηθεί ο δικηγορικός πληθωρισμός. Το πρωί της Τρίτης για το θέμα, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα.

Το επιχείρημα αυτό σύμφωνα τόσο με την Σία Αναγνωστοπούλου, όσο και τον Κώστα Μάρκου είναι πλήρως έωλο και ελέγχεται για την ειλικρίνειά του, αφού η ίδρυση της νέας σχολής δεν επιφέρει αύξηση των εισακτέων φοιτητών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και από τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα ιδιωτικά συμφέροντα που εξυπηρετεί η εκπεφρασμένη κατάργηση της νομικής σχολής του πανεπιστημίου Πατρών.

Οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματολόγησαν αναφέροντας πως στις μέρες μας η νομική επιστήμη δεν συνδέεται αποκλειστικά, όπως πιο παλιά, με την δικηγορία αλλά με μια πλειάδα δραστηριοτήτων σε όλο το φάσμα των νομικών, πολιτικών και κοινωνικών επιστημών.

Αναφορά έγινε και στην υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα στην Αχαΐα, ενώ η κα Αναγνωστοπούλου υποστήριξε για μια ακόμη φορά την άποψή της περι ρεβανσισμού και τιμωρίας της Αχαΐας.

Οι βουλεςυτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν πως μαχητικά και προγραμματικά θα υπερασπισθούν και το επόμενο διάστημα την πραγματική όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν κανονικότητα, που τεκμηριώνεται από την κοινωνική δικαιοσύνη μαζί με τον ορθολογισμό.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE