Ψάχνει νέο γραμματέα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας -Φαβορί ο Νάσος Ηλιόπουλος

Με νέο πρόσωπο στη νευραλγική θέση του γραμματέα θα πορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το συνέδριο και μετά, καθώς βάσιμες πληροφορίες θέλουν τον Πάνο Σκουρλέτη να μη θέτει εκ νέου υποψηφιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία που έγινε στην Κουμουνδούρου, αν και ξεκαθάρισε ότι πήγε κυρίως για να «ακούσει» τους συντρόφους του, έδωσε το στίγμα του για το πώς θα πρέπει να κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

«Να αποφύγουμε τον κίνδυνο της εσωστρέφειας και να προχωρήσουμε σε επανεκκίνηση για τον μετασχηματισμό του κόμματος», ανέφερε, κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας σε πρωτοβουλίες για εγγραφή περίπου 180.000 μελών (10% του εκλογικού ποσοστού). Είναι όμως προφανές ότι το νέο κόμμα θα το «τρέξει» νέο πρόσωπο και ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές.

Ο καλός στρατιώτης Νάσος Ηλιόπουλος
Από τα πρόσωπα που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για να πάρουν τα «κλειδιά» του κόμματος είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος, που διεκδίκησε -κάτω από δύσκολες συνθήκες- τον δήμο Αθηναίων, αλλά και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με τη δουλειά του στο υπουργείο Εργασίας.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ανήκει ηλικιακά στη γενιά των στελεχών που έχει επιλέξει να δώσει ρόλους ο Αλέξης Τσίπρας και βρίσκεται στη στενή ομάδα κρούσης του προέδρου του κόμματος. Είχε επίσης ενεργό συμμετοχή στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας επί της ουσίας «στρατιώτης» και όχι υποψήφιος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Πληροφορίες, ωστόσο, θέλουν να υπάρχουν σκέψεις και για ανάθεση των καθηκόντων του γραμματέα σε γυναικείο πρόσωπο, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν αυτό θα προέρχεται από τη νέα γενιά ή αν θα πρόκειται για πρόσωπο με επαρκή και δοκιμασμένη πολιτική και οργανωτική εμπειρία.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE