Τσακώθηκαν στη Βουλή για την μπάλα -Τι αλλάζει με την τροπολογία Βασιλείαδη

Αντιπαράθεση προκάλεσε στη Βουλή η τροπολογία Βασιλειάδη για τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου που δημιουργεί μια επιπλέον κατηγορία κάτω από τη Super League, ενώ την ίδια στιγμή ο αριθμός των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα θα περιοριστεί στις 14.

Σύμφωνα με τις αντιδράσεις παραγόντων του ποδοσφαίρου οι προωθούμενες αλλαγές ζημιώνουν ομάδες όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός Βόλου κ.ά. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, δε, επισημαίνεται ότι η τροπολογία αιφνιδιάζει τις ΠΑΕ καθώς κατατέθηκε μετά τη λήξη των πρωταθλημάτων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού παρουσιάζοντας την τροπολογία ανέφερε ότι «στην τροπολογία δεν υπάρχει αριθμός ομάδων. Ο αριθμός των ομάδων σε κάθε κατηγορία αποφασίζεται από την ομοσπονδία και όχι από την πολιτεία. Η ομοσπονδία καταλαβαίνει τις ενστάσεις και τις αναγνωρίζει. Ενδεχομένως -αλλά είναι θέμα της ομοσπονδίας- να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις ως προς την Α2 ώστε να είναι κατά 2 ομάδες μεγαλύτερη και να έχουμε 3 κατηγορίες με 14 ομάδες».

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από την πλευρά της ΝΔ και τον λόγο πήραν η Άννα Καραμανλή και ο Χρήστος Μπουκώρος.

Αννα Καραμαλή: «Με ό,τι καταπιάνεστε το μετατρέπετε σε πρόβλημα».

Χρήστος Μπουκώρος: «Δεν αμφισβητούμε το αυτοδιοίκητο το ποδοσφαίρου. Όμως από την στιγμή που η ΕΠΟ αποφάσισε από τον περασμένο Αύγουστο για τα πρωταθλήματα, εσείς γιατί νομοθετείτε σήμερα μετά το πέρας πρωταθλημάτων δημιουργώντας τετελεσμένα, καταδικάζοντας συγκεκριμένες ομάδες;».

Για προσπάθεια αιφνιδιασμού από την πλευρά της κυβέρνησης προς τις ομάδες ποδοσφαίρου έκανε λόγο ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι.

Στη δευτερολογία του ο κ. Βασιλειάδης απάντησε στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης λέγοντας: «Η προσωπική άποψή μου είναι 3 κατηγορίες των 10 ομάδων. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία και οι λίγκες -θυμηθείτε τη συζήτηση πέρυσι το καλοκαίρι- ήθελαν 14 ομάδες και εμείς το δεχθήκαμε. Επίσης μας είχαν ζητήσει να μην ισχύσουν άμεσα οι αλλαγές αλλά από τώρα. Σε κάθε περίπτωση όμως καταλαβαίνω τις τοπικές διαμαρτυρίες. Ηρθε όμως μια ολοκληρωμένη πρόταση με τηλεοπτικά δικαιώματα και τα πάντα. Αν δεν το κάναμε και δεν υπήρχε αναδιάρθρωση, πόσες ομάδες θα ανέβαιναν στη β' κατηγορία; Χωρίς την αναδιάρθρωση με την παλιά δομή οι 8 πρωταθλητές του ερασιτεχνικού έδιναν μπαράζ και ανέβαιναν οι 4 σε μια κατηγορία χωρίς οικονομικό πλάνο. Τώρα έχουμε ασφαλές πλάνο. Μας λέτε ότι με ό,τι καταπιανόμαστε γίνεται πρόβλημα. Εσείς το κάνετε παράγκα. Αναπολείτε το παλιό καθεστώς».

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE