Σαρίδης: Ψήφο εμπιστοσύνης πριν τις Πρέσπες δεν παίρνει από μένα η κυβέρνηση

Αν αύριο, πριν τις Πρέσπες, η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, δε θα την πάρει από ‘μένα κι ας πάμε σε εκλογές, να αποφασίσει ο ελληνικός λαός τι θα γίνει με τη Συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα ο Γιάννης Σαρίδης.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων ξεκαθάρισε πως «ψήφο εμπιστοσύνης θα πάρει από μένα η κυβέρνηση, εφόσον τελειώσει το θέμα των Πρεσπών κι αν μας πείσει ότι τα νομοθετήματά της για τους επόμενους 4 μήνες είναι προς όφελος της κοινωνίας».

Τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης προτού φέρει στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Γ.Σαρίδης χαρακτηρίζει «μεγάλο θέμα» τη Συμφωνία, «όμως μεγάλα θέματα είναι η κοινωνία και η πολιτική σταθερότητα».

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα ακούγονται περί αποστασίας του από την Ένωση Κεντρώων, ο ίδιος διερωτήθηκε «από πού προκύπτει αυτό;», σημειώνοντας ότι «αυτό είναι θέμα του προέδρου» και συμπλήρωσε πως δεν έχει φύγει από την Ένωση Κεντρώων, τονίζοντας πως: «εγώ πιστεύω στην ψήφο κατά συνείδηση. Έτσι λειτουργώ τα τελευταία τρία χρόνια στη Βουλή», ενώ «απολογήθηκε» στους πολίτες «οι οποίοι μας ψήφισαν».

Ερωτηθείς, τέλος, γιατί δε θα παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σε οποιαδήποτε στιγμή, ενώ έχει ήδη ψηφίσει τον προϋπολογισμό, απάντησε πως «πως ψήφισα τον προϋπολογισμό επειδή η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα φέρει στη Βουλή την πρόταση που έχω καταθέσει για δωρεάν νομική διαδικασία όσων αποδεδειγμένα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας».

ant1news

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE