Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Η απόφαση για τους δύο Έλληνες δείχνει το δρόμο που πρέπει να πάρει η Τουρκία

Η απόφαση απελευθέρωσης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς Κούκλατζη - Μητρετώδη δείχνει τον δρόμο που μπορεί και πρέπει ν’ ακολουθήσει εφεξής η Τουρκία για να αποκαταστήσει πλήρως το κλίμα φιλίας και καλής γειτονίας με την Ελλάδα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

“Στοιχειώδη πράξη δικαιοσύνης εκ μέρους των τουρκικών αρχών που δείχνει και τον δρόμο που μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει εφεξής η Τουρκία” για να “αποκατασταθεί πλήρως το κλίμα φιλίας και καλής γειτονίας με την Ελλάδα” η οποία έχει αποδείξει “ότι κινείται πάντοτε προς αυτήν την κατεύθυνση” δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς Κούκλατζη – Μητρετώδη που κρατούνταν σε τουρκικές φυλακές από τον Μάρτιο. Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη επίσης τα δυο στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και τις οικογένειες τους για το “έξοχο φρόνημα” και το “υποδειγματικό ήθος” που επέδειξαν όλον αυτόν τον καιρό.


Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας:

“Η αποφυλάκιση και απελευθέρωση των δύο στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, αφενός συνιστά στοιχειώδη πράξη δικαιοσύνης εκ μέρους των τουρκικών αρχών. Αφετέρου δε δείχνει και τον δρόμο που μπορεί και πρέπει ν’ ακολουθήσει εφεξής η Τουρκία, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί πλήρως το κλίμα φιλίας και καλής γειτονίας με την Ελλάδα, η οποία έχει αποδείξει εμπράκτως ότι κινείται πάντοτε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θερμά συγχαρητήρια στα δύο στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων και στις Οικογένειές τους για το έξοχο φρόνημα και το υποδειγματικό ήθος που επέδειξαν, καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της επώδυνης δοκιμασίας”.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE