Ξεκινάει η «μητέρα των μαχών» ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας

Πρεμιέρα για τις απεργιακές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του οκταώρου, των συλλογικών συμβάσεων και του δικαιώματος στην απεργία. Σε κοινή απεργιακή κινητοποίηση στην πλατεία Κλαυθμώνος ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, καλούν αύριο στις 11 η ΑΔΕΔΥ το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών. Την ίδια ώρα, πρωτοβάθμια σωματεία καλούν στα Προπύλαια ενώ μία ώρα νωρίτερα (10:00) το ΠΑΜΕ καλεί στο Σύνταγμα.

 Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν ανακοινώσει και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο Χατζηδάκη έρχεται να καταργήσει στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση του οκταώρου και των συλλογικών συμβάσεων, ενώ θεσμοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες και τις ανεξέλεγκτες απολύσεις. Παράλληλα, εξισώνει εργοδότη και εργαζόμενο όσον αφορά στη διαπραγμάτευση του μισθού και των ωρών εργασίας.

 «Αυτή την αναγνώριση της ανισομέρειας καταργεί ο νόμος Χατζηδάκη για να διευκολύνει αυτή την εκμετάλλευση. Γι' αυτό το λόγο είναι για εμάς η μητέρα των μαχών η μάχη ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο. Και γι' αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική η αυριανή απεργία, η κινητοποίηση των πολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κάνοντας λόγο για «εργασιακό νομοσχέδιο ολετήρας».

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE