Συνάντηση Ν. Δένδια - Ερντογάν σήμερα στην Άγκυρα

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την παραμονή του στην 'Αγκυρα, σήμερα Πέμπτη, 15 Απριλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση έχει προγραμματισθεί να λάβει χώρα στις 15.00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.  Tο απόγευμα ο κ. Δένδιας θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο πρόεδρος της Τουρκίας εμφανίστηκε για άλλη μια φορά προκλητικός, με δηλώσεις που αφορούν την Κύπρο.

 

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέβασε και πάλι τους τόνους. Σε ομιλία του σε τουρκική νεολαία, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής ερευνητικών πλοίων στην Κύπρο σε περίπτωση που αμφισβητηθούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα. Ταυτόχρονα, άφησε ανοιχτή την πιθανότητα για κοινές γεωλογικές έρευνες και γεωτρήσεις με την Λιβύη στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

“Τώρα μπορούμε να κάνουμε από κοινού σεισμολογικές έρευνες με τη Λιβύη και μπορούμε να κάνουμε επίσης και γεωτρήσεις. Εξ αιτίας αυτού έχει ενοχληθεί η Ελλάδα επειδή δεν έχουν τα μέσα. Δεν έχουν τα δικαιώματα που έχουμε εμείς σε αυτή την περιοχή, είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

 

Για “ένα από τα γνωστά παραληρήματα του κ. Ερντογάν και με αιτία” έκανε λόγο ο διπλωματικός αναλυτής της ΕΡΤ Νίκος Μελέτης, επισημαίνοντας ότι η κινητικότητα της Αθήνας στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή ενοχλεί την Τουρκία. Για την συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου την Πέμπτη, εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες προσδοκίες από καμία πλευρά.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE