Δρίτσας μετά τον σάλο: Ηταν ελλειπτικός ο λόγος μου, άφησε περιθώρια παρερμηνειών

Πολιτική θύελλα προκλήθηκε από τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα ότι η «17Ν» δεν έχει τρομοκρατήσει κανέναν.

Μιλώντας σήμερα στο Mega ο κ. Δρίτσας τόνισε: «Σε όλη μου την ζωή και την πολιτική μου διαδρομή οι απόψεις και οι δράσεις μου είναι σε σταθερή αντίθεση με την τρομοκρατία. Αυτό είναι η δημόσια και η πολιτική μου παρουσία συνολικά. Δεν θα μπορούσα να πω κάτι τέτοιο με την κατηγορία που διατυπώνεται εναντίον μου ότι προσέβαλα τους νεκρούς. Δεν θα μπορούσα να πω κάτι σαν αυτά που μου προσάπτει η ΝΔ. Να εκφράσω τη βαθιά μου λύπη και να αναλάβω την ευθύνη μου γιατί ο ελλειπτικός λόγος μου άφησε περιθώρια πολλαπλών παρερμηνειών. Η δική μου άποψη, δράση δεκαετίες τώρα δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με αυτές τις ερμηνείες. Όταν είπα κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17Ν, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δεν πέρασε η τρομοκρατία της 17 Νοέμβρη. Ότι δεν τρομοκρατήθηκε, δεν φοβήθηκε ο ελληνικός λαός, ούτε και η πολιτεία. Ζητώ από όλους να σεβαστούν όχι μια εκ των υστέρων αναδίπλωση, αλλά το πραγματικό νόημα όπως προκύπτει από όλη μου την ιστορική διαδρομή. Δεν θα μπορούσα να προσβάλω νεκρούς και συγγενείς και φίλους νεκρών ανθρώπων, θυμάτων της 17Ν. Το εξήγησα αυτό στη συνέντευξή μου ότι θεωρώ απολύτως λογικό και κατανοητό οι άνθρωποι αυτή και η παράταξη της δεξιάς γιατί είπα ότι περισσότερα θύματα ανήκαν σε αυτή την παράταξη, κατανοώ απολύτως την οργή, την αγανάκτηση, το θυμό, ακόμα και αίσθημα εκδίκησης, δεν νοείται όμως το κράτος και η κυβέρνηση να συμπεριφέρεται με εκδικητικό τρόπο».

«Σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση μπορούσε πραγματικά να τηρήσει το δικό της νόμο και να κρατήσει πολύ χαμηλά την όλη υπόθεση. Είπα ότι οι κατά περιόδους εκφράσεις της δεξιάς παράταξης ρέπουν στην πολιτική εκμετάλλευση της τρομοκρατίας εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της», είπε αναφερόμενος στην υπόθεση Κουφοντίνα. «Ένα κράτος δικαίου δεν φοβάται», συνέχισε και τόνισε: «Σας βεβαιώνω ότι ο δικός μας πολιτικός χώρος τα δικαιώματα, και των κρατουμένων, τα υπερασπίζεται, ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί. Δεν συμφωνούμε με τη 17Ν και τον Κουφοντίνα. Είμαστε σε πλήρη αντίθεση». «Η ΝΔ γεννά ένα τεράστιο πρόβλημα μέσα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο», πρόσθεσε ο ίδιος.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE