Πελώνη για επίταξη ιδιωτικών κλινικών: Οταν είσαι σε πόλεμο μπαίνουν όλα στη μάχη

«Οταν είσαι σε πόλεμο μπαίνουν όλα στη μάχη» τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη σχολιάζοντας την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι υπήρχαν διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτών για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς το σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα δέχεται έντονη πίεση. Τόνισε, επίσης, ότι η επίταξη ήταν το ύστατο μέτρο καθώς το αίτημα της κυβέρνησης δεν έγινε δεκτό. «Όταν είσαι σε πόλεμο μπαίνουν όλα στη μάχη και τα υπόλοιπα περιττεύουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

«Πρέπει να πέσει ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού»

Η κ. Πελώνη σημείωσε ότι όλα τα συστήματα Υγείας στην Ευρώπη δέχονται ισχυρή πίεση λόγο της σφοδρότητας της πανδημίας και υπογράμμισε ότι όσα κρεβάτια και να προστεθούν, δεν θα είναι αρκετά.

«Η ρίζα του προβλήματος είναι να πέσει ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού, ώστε να μειωθεί η κινητικότητα και να μειωθούν τα κρούσματα, αυτό θα συμβεί αν τηρούμε όλοι τα μέτρα», σημείωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος και εξέφρασε την ελπίδα ότι το επόμενο δεκαήμερο θα υπάρξει αποσυμπίεση του συστήματος Υγείας.

Πελώνη: Θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων όταν είμαστε απόλυτα σίγουροι

Αναφορικά με το πότε θα υπάρξει άρση των περιοριστικών μέτρων, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός στην επικοινωνία που είχε χθες με την ΠτΔ, είπε ότι θα χαλαρώσουν τα μέτρα όταν είμαστε απόλυτα σίγουροι πως έχει μειωθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας.

Τέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο η Αριστοτελία Πελώνη σημείωσε ότι το γεγονός ότι θα αρχίσει ο εμβολιασμός δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται η χαλάρωση καθώς θα χρειαστεί καιρός προκειμένου να επιτευχθεί η λεγόμενη ανοσία της αγέλης.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE