ΚΙΝΑΛ: Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για τη συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για ΑΟΖ

Το ΚΙΝΑΛ, μέσω ανακοίνωσης, διατυπώνει ενστάσεις για τη μερική συμφωνία Ελλαδας-Αιγύπτου για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών.

 

Παράλληλα, ζητάει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών και επιφυλάσσεται για αξιολόγηση της συμφωνίας, μετά από πλήρη ενημέρωση σε σχέση με τους όρους της.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Η σταθερή θέση μας είναι ότι τα ελληνικά νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, με βάση και το Διεθνές Δίκαιο. Η επιδίωξη τα τελευταία 15 χρόνια της χώρας μας ήταν η πλήρης οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Η μερική συμφωνία, ενώ διεμβολίζει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, μπορεί να περιπλέκει τα θέματα οριοθέτησης στις ζώνες που επιλέχθηκαν να παραμείνουν εκτός της ελληνο-αιγυπτιακής συμφωνίας.

Οσο ο κ. Μητσοτάκης δεν επιδιώκει τη συνεννόηση για διαμόρφωση εθνικής γραμμής και αρνείται το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη των επιλογών του.

Σε κάθε περίπτωση τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για επικοινωνιακή διαχείριση ούτε για στείρα αντιπολίτευση και επιφυλασσόμαστε για την αξιολόγηση μετά από πλήρη ενημέρωσή μας σε σχέση με τους όρους της συμφωνίας

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE