Καραμανλής για Φράγμα Πείρου: Απαραίτητη η σύσταση διαχειριστικού φορέα

Για το φράγμα Πείρου- Παραπείρου μίλησε μεταξύ άλλων ο Κώστας  Καραμανλής σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας

 

Συγκεκριμένα  ανέφερε ότι είναι απαραίτητη η σύσταση ενός φορέα διαχείρισης και λειτουργίας του έργου, ο οποίος θα αναλάβει την παρακολούθηση και συντήρηση των κατασκευών. «Το Υπουργείο συνέταξε σχέδιο καταστατικού για την ίδρυση της Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Έργων Πείρου - Παραπείρου Αχαΐας, το οποίο όμως ο Δήμος Πάτρας δεν δέχτηκε. Για την ώρα, για να προχωρήσουμε, έχει οριστεί ως προσωρινός Φορέας Διαχείρισης και Λειτουργίας του συνολικού έργου, η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων.

 

 

 

Το αμέσως προσεχές διάστημα, πάντα σε συνεννόηση με τους τοπικούς άρχοντες, θα προκηρυχθεί η σύμβαση Ύδρευση Πάτρας από τους ποταμούς Πείρο και Παραπείρο – δίκτυα υδροδότησης υπολοίπων οικισμών Ν. Αχαΐας, στην οποία περιλαμβάνεται η πρόβλεψη για τη λειτουργία του φράγματος προσωρινά για 5 χρόνια», τόνισε.

 

«Είναι κρίμα όταν ένα έργο είναι έτοιμο να τσακωνόμαστε οι πολιτικοί για τον φορέα διαχείρισης και το έργο αυτό να μην αξιοποιείται. Ας αφήσουμε τις ιδεοληψίες μας κι ας δούμε πρακτικά τι γίνεται στην Ευρώπη, σε όλες τις προηγμένες χώρες», κατέληξε ο κ. Κώστας Καραμανλής.

 

  

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE