Βλάσσης: Η Αγιά Σοφιά είναι διεθνές ζήτημα, όχι ελληνοτουρκικό

Λάθος χαρακτήρισε ο Κώστας Βλάσσης να θεωρείται το ζήτημα της Αγίας Σοφίας διμερές ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Μιλώντας στο Mega, ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι ζήτημα μεταξύ της Τουρκίας και όλης της διεθνούς κοινότητας και πρόσθεσε. «Σαφώς το θέμα πονάει τους Έλληνες περισσότερο. Παρόλα αυτά δεν είναι ελληνοτουρκικό θέμα, αλλά διεθνές».

Ο Κώστας Βλάσσης τόνισε, παράλληλα, ότι το θέμα της Αγίας Σοφίας θα τεθεί σήμερα από τον Νίκο Δένδια στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και υπογράμμισε ότι αυτό που καλείται να καταλάβει η διεθνής κοινότητα είναι ότι η Τουρκία «δεν λογαριάζει κανέναν και μέρα με τη μέρα απομακρύνεται από την Ευρώπη».

Αναφορικά με τις διπλωματικές κινήσεις της ελληνικής πλευράς, ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι είχε προηγηθεί ένας διπλωματικός μαραθώνιος τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Εξωτερικών με γειτονικές χώρες και εκτίμησε ότι «έχουμε καταφέρει να απομονώσουμε διπλωματικά την Τουρκία».

Βλάσσης: Ο Ερντογάν θα συνεχίσει να προκαλεί

Ο κ. Βλάσσης εκτίμησε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συνεχίσει να προκαλεί συντηρώντας την ένταση και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να προβλέπει και να προετοιμάζεται για το επόμενο βήμα του Τούρκου Προέδρου. Τόνισε, δε, ότι η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζεται με τα κατάλληλα μέτρα τόσο στον Έβρο ως προς το μεταναστευτικό, όσο και στο Αιγαίο για το ενδεχόμενο αποστολής τουρκικού γεωτρύπανου.

«Αν έρθει κάποιο γεωτρύπανο νότια της Κρήτης, το έχουμε πει και το τονίζουμε, θα υπάρξει πολύ σκληρή αντίδραση από την Ελλάδα. Και αυτό, να το ξέρουν όλοι», κατέληξε ο Κώστας Βλάασης

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE