Θεοδωρικάκος: Θα δοθεί οριστική και δίκαιη λύση για τους εργαζομένους καθαριότητας στα σχολεία

Την διαβεβαίωση, ότι στο πλαίσιο του συντάγματος θα δοθεί τις αμέσως επόμενες μέρες μια οριστική λύση για όλους τους εργαζόμενους καθαριότητας στα σχολεία, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, υπάρχει ανοιχτή γραμμή και συνεχής συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας και Οικονομικών και η λύση η οποία εξετάζεται, είναι, τη νέα σχολική χρονιά, όλοι οι εργαζόμενοι στο τομέα καθαριότητας να υπογράψουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου και παράλληλα να εξασφαλίσουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.Για τους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητα στα σχολεία

Θεοδωρικάκος για τις αντιδράσεις στα μέτρα της κυβέρνησης: Να μην επανέλθουμε στην περίοδο της δημαγωγίας

Απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης, Γιάννη Δελή και Κωνσταντίνου Μπούμπα, που έκαναν λόγο για απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες και ζήτησαν την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο τομέα καθαριότητας στα σχολεία, ο υπουργός Εσωτερικών αναγνώρισε ότι «είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα, στο οποίο κανείς δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια».

«Θα το λύσουμε το πρόβλημα, υπάρχει πολύ καλή διάθεση μεταξύ των υπουργείων, αναζητούμε τον τρόπο για να καλύψουμε το κόστος και να δώσουμε μια δίκαιη και ρεαλιστική λύση. Τις επόμενες μέρες θα τη βρούμε και θα την ανακοινώσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος. Πρόσθεσε δε, ότι στη συνάντηση που είχε με τα μέλη του Συντονιστικού 35 σωματείων του κλάδου, οι εργαζόμενοι εμφανίστηκαν θετικοί για την υπογραφή συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE