Χαρίτσης: Η κυβέρνηση ομολογεί ότι στον τουρισμό «ξεκινάμε από το μηδέν»

Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον τομέα του τουρισμού, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, ασκεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Χαρίτσης σημειώνει σε δήλωσή του πως “αφού δεν έκανε τίποτα τόσο καιρό για τον τουρισμό εκτός από ευχολόγια, σήμερα η κυβέρνηση ομολογεί ότι ‘ξεκινάμε από το μηδέν’. Οι επιχειρήσεις και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό απαιτούν συγκροτημένο σχέδιο”.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση “αν θέλει η κυβέρνηση να δει πώς δεν θα μείνουμε στο 'μηδέν', ας δείξει λιγότερη αλαζονεία και ας παρακολουθήσει, έστω και τώρα, τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα ‘Μένουμε Όρθιοι’ τις επόμενες ημέρες".

Η δήλωση Πέτσα

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αναφέρει ότι η κυβέρνηση διαμορφώνει ένα συνεκτικό σχέδιο για την επανεκκίνηση του τουρισμού το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. "Δεδομένης της σημασίας του τουρισμού και της εστίασης για την οικονομία της χώρας, ιδίως κατά το β’ εξάμηνο της χρονιάς, το σχέδιό μας θα καλύπτει όλο το τρίπτυχο: εργασία, φορολογία, ρευστότητα. Για να στηρίξουμε την απασχόληση και το εισόδημα, όσο μπορούμε" τόνισε ο Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε: “Ας μην τρέφουμε όμως αυταπάτες. Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι σαν το περσινό. Και δεν πρέπει να συγκρίνεται με αυτό. Γιατί κλείσαμε την οικονομία και μείναμε σπίτι, για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Για να μείνουμε υγιείς. Και θυσιάσαμε, οικειοθελώς, ένα μέρος της ευημερίας μας για να το πετύχουμε. Φέτος λοιπόν, στον τομέα του τουρισμού, ξεκινάμε από το μηδέν. Ό,τι κερδίσουμε θα είναι επιτυχία. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μια πολύ μικρότερη τουριστική πίτα".

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE