Ρουμάνοι γιατροί ενισχύουν την Ιταλία στη μάχη κόντρα στον ιό

Η Ρουμανία αντιμετωπίζει μία σημαντική έλλειψη ιατρικού προσωπικού για να ενισχύσει την Ιταλία, «δείχνοντας την αλληλεγγύη της» στη χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από τον κορωνοϊό.

«Αποφασίσαμε να στείλουμε μία ομάδα από 11 γιατρούς και έξι νοσοκόμες», η οποία απαρτίζεται από «γιατρούς και νοσοκόμους ειδικευμένους στην αναισθησία, τις ΜΕΘ και τις πρώτες βοήθειες, που συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή διάρκειας 14 ημερών υπό την αιγίδα της ΕΕ », τόνισε ο Ρουμάνος πρόεδρος σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

 

«Δεν έχει σημασία ο αριθμός αλλά το γεγονός ότι δείχνουμε αλληλεγγύη. Η κατάσταση στην Ιταλία είναι πολύ πιο σοβαρή από τη Ρουμανία κι είναι άλλωστε πιθανόν αύριο εμείς να έχουμε την ίδια ανάγκη για βοήθεια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιον, οι νοσηλευτές θα ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη και θα αναπτυχθούν στην περιοχή του Μιλάνου, όπου εξάλλου ζει και το μεγαλύτερο τμήμα της ρουμανικής διασποράς στην Ιταλία. Πάνω από ένα εκατ. Ρουμάνοι έχουν μεταναστεύσει από το 2007 στην Ιταλία.

Τουλάχιστον εννέα Ρουμάνοι κάτοικοι Ιταλίας βρήκαν τον θάνατο από την πανδημία του κορωνοϊού και συνολικά 400 νόσησαν από την ασθένεια, ανακοίνωσε το Βουκουρέστι

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας Νέλου Τατάρου δήλωσε «εντυπωσιασμένος» την περασμένη βδομάδα από έναν Ιταλό γιατρό που διαμένει στη Ρουμανία, ο οποίος βοήθησε το τοπικό προσωπικό. Οι Ρουμάνοι γιατροί παραπονιούνται για ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή για να αντιμετωπισθεί ο κορωνοϊός. Στη χώρα έχουν καταγραφεί 4.057 κρούσματα και 162 θάνατοι, έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μέσα Μαρτίου και θα παραταθεί για άλλο έναν μήνα.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE