Σε πανικό η Ισπανία -Μετέτρεψε συνεδριακό κέντρο σε αυτοσχέδιο νοσοκομείο

Δεκάδες ασθενείς με κορωνοϊό μεταφέρθηκαν χθες σε ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο που δημιουργήθηκε σε συνεδριακό κέντρο στο κέντρο της Μαδρίτης στην Ισπανία, το οποίο θα εφοδιαστεί με 5.500 νοσοκομειακά κρεβάτια, καθιστώντας το τη μεγαλύτερη εγκατάσταση στην Ευρώπη.

Στρατιώτες βοήθησαν στην μεταφορά 200 ασθενών λίγο πριν τα μεσάνυχτα από τα νοσοκομεία της περιοχής στο πελώριο συνεδριακό κέντρο IFEMA όπου μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 1.300 νοσοκομειακά κρεβάτια, δήλωσε η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης σε δήλωση.

Το αυτοσχέδιο αυτό νοσοκομείο θα λάβει συνολικά πάνω από 300 ασθενείς με κορωνοϊό αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως δήλωσε ο διευθυντής της μονάδας Αντόνιο Ζαπατέρο, σε συνέντευξή του στην καθημερινή εφημερίδα El Mundo. «Φτάνουν κατά κύματα» είπε. Το νοσοκομείο θα έχει 5.500 κρεβάτια μόλις ολοκληρωθεί, συμπεριλαμβανομένων 500 σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα η περιφερειακή κυβέρνηση δείχνουν γιατρούς να φοράνε μια προστατευτική στολή και μάσκα προσώπου την ώρα που οδηγούν έναν ασθενή σε αναπηρικό αμαξίδιο μέσα στην εγκατάσταση. Μια άλλη φωτογραφία που τραβήχτηκε πριν από την άφιξη των πρώτων ασθενών δείχνει μια σειρά από άδεια κρεβάτια με λευκά σεντόνια που είχαν τοποθετηθεί στο τσιμεντένιο πάτωμα του συνεδριακού κέντρου.

Οι αρχές έχουν επίσης διαμορφώσει ξενοδοχεία στην Μαδρίτη, την περιοχή που πλήττεται χειρότερα από τον κορωνοϊό, για να αντιμετωπίσουν πιο ήπια περιστατικά και να ανακουφίσουν την πίεση από τα νοσοκομεία.

Σε δύσκολη κατάσταση η Ισπανία - Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών λόγω κορωνοϊού

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ προειδοποίησε πως η έξαρση στην Ισπανία, που είναι μεταξύ των χειρότερων στον κόσμο, θα συνεχίσει να επεκτείνεται. «Πρέπει να προετοιμαστούμε συναισθηματικά και ψυχολογικά για πολύ δύσκολες ημέρες μπροστά μας» δήλωσε στο έθνος σε τηλεοπτικό διάγγελμα το Σάββατο.

Την Κυριακή, η Ισπανία κατέγραψε άλλους 394 θανάτους μέσα σε 24 ώρες, ανεβάζοντας το σύνολο σε 1.720, το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρώπη μετά την Ιταλία. «Δεν έχουμε λάβει ακόμη τον αντίκτυπο του ισχυρότερου, πιο επιζήμιου κύματος, το οποίο θα ελέγξει τα υλικά και ηθικά μας όρια καθώς και το πνεύμα μας ως κοινωνία» πρόσθεσε.

Φωτογραφίες: AP

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Παράλογη χώρα

Απρ 08, 2020 Hits:31 ΑΠΟΨΕΙΣ