Κόντε: Ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε γιατί ένα νοσοκομείο δεν τήρησε το πρωτόκολλο

Ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε στην Ιταλία «επειδή ένα νοσοκομείο δεν τήρησε πλήρως το επιβεβλημένο πρωτόκολλο».

Αυτό ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, σε δηλώσεις του το βράδυ της Δευτέρας. Ο Κόντε θύμισε ότι η δημόσια υγεία είναι αρμοδιότητα των περιφερειών στην Ιταλία, αλλά συμπλήρωσε ότι αν δεν υπάρχει ο αναγκαίος συντονισμός, ενσκήπτουν προβλήματα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, η κυβέρνηση στη Ρώμη ενδέχεται να επέμβει και να αναλάβει τον συνολικό συντονισμό των προσπαθειών αντιμετώπισης της κρίσης, ειδικά όσον αφορά τα δημόσια νοσοκομεία. Η Ιταλία μετρά ήδη επτά νεκρούς από τον κορωνοϊό.

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, ο οποίος ανήκει στην ακροδεξιά παράταξη Λέγκα, αντέτεινε ότι «ελπίζει οι δηλώσεις αυτές να οφείλονται στη κούραση των τελευταίων ημερών». Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο ωστόσο, ο Κόντε συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με όλους τους περιφερειάρχες σήμερα το πρωί για τη διαχείριση της κρίσης, καθώς οι νεκροί του κορωνοϊού έχουν φθάσει τους επτά και τα κρούσματα μόλυνσης είναι εκατοντάδες.

Κορωνοϊός: Ιταλός υπήκοος το τρίτο κρούσμα στην Ισπανία

Εν τω μεταξύ, ένας ακόμη Ιταλός έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, αλλά εκτός χώρας. Σύμφωνα με τις αρχές της Ισπανίας, το τρίτο κρούσμα στη χώρα επιβεβαιώθηκε και αφορά Ιταλό υπήκοο και μάλιστα γιατρό, ο οποίος βρίσκεται στα Κανάρια Νησιά για διακοπές.

Ο άνδρας βρίσκεται σε απομόνωση και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων μαζί με τα δείγματα θα σταλούν στη Μαδρίτη για να υποβληθούν σε δεύτερη ανάλυση, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο των ισπανικών υγειονομικών αρχών σε περιπτώσεις ύποπτων κρουσμάτων του COVID-19, διευκρίνισε η περιφερειακή διεύθυνση του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας στα Κανάρια Νησιά με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο Ιταλός είναι το τρίτο πρόσωπο που επαληθεύεται ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην Ισπανία. Το δεύτερο κρούσμα που επαληθεύτηκε ήταν Βρετανός που παραθέριζε στη Μαγιόρκα την 9η Φεβρουαρίου, ενώ το πρώτο ήταν ένας Γερμανός στο νησί Λα Γομέρα, στα Κανάρια, την 1η Φεβρουαρίου.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE