Κίνα: Ρωσίδα έκρυψε 8 ράβδους χρυσού στα παπούτσια της

Ρωσίδα συνελήφθη στο τελωνείο της Κίνας με τη Ρωσία την Τετάρτη, έχοντας κρυμμένα 8 ράβδους χρυσού στα παπούτσια της. «Η νεαρή γυναίκα περπατούσε με αφύσικο τρόπο (…) και ήταν νευρική την ώρα που περνούσε από το τελωνείο» σε σημείο ελέγχου στα ρωσοκινεζικά σύνορα στην πόλη Ζαμπαϊκάλσκι, ανακοίνωσε η τοπική υπηρεσία τελωνείων.

Μετά τον έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε με ανιχνευτή μετάλλων «παρέδωσε οικειοθελώς οκτώ ράβδους χρυσού, συνολικού βάρους 1.863 γραμμαρίων, τις οποίες είχε κρύψει στις σόλες των παπουτσιών της με κολλητική ταινία», πρόσθεσε η ίδια πηγή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αξία των ράβδων αυτών, «που ήταν αυτοσχέδιοι», ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ρούβλια (περισσότερα από 70.900 ευρώ).

Πώς Ρωσίδα δικαιολογήθηκε η Ρωσίδα με τις ράβδους χρυσού

Η νεαρή γυναίκα από τη Ρωσία προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη της, λέγοντας πως ήταν ένας Κινέζος εκείνος που της ζήτησε να μεταφέρει τον χρυσό. Οι ρωσικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα «για παράνομη διακίνηση στρατηγικών πόρων».

Από την αρχή του έτους πολλοί Ρώσοι έχουν συλληφθεί στη Ζαμπαϊκάλσκι επειδή προσπάθησαν να μεταφέρουν χρυσό στην Κίνα, σύμφωνα με την υπηρεσία τελωνείων. Τον Αύγουστο μία Ρωσίδα είχε προσπαθήσει να περάσει τα σύνορα με δέκα ράβδους χρυσού τις οποίες είχε επίσης κρύψει στις σόλες των παπουτσιών της. Πριν από λίγο καιρό, πρώην Δήμαρχος και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Κίνα βρέθηκε με 13 τόνους χρυσού στο σπίτι του.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE