Αρκούδα εκτίει ποινή ισόβια κάθειρξης με βαρυποινίτες

Αρκούδα… ισοβίτισσα στο Καζακστάν. Ο λόγος για την Κάτια, ή Εκατερίνα, που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε φυλακή υψίστης ασφαλείας μαζί με βαρυποινίτες έχοντας ήδη συμπληρώσει 15χρόνια φυλάκισης... Η γιγαντόσωμη αρκούδα είχε επιτεθεί σε δύο ανθρώπους, έναν 11χρονο που επιχείρησε να την ταΐσει και ένα 28χρονο που ήθελε να κάνουν χειραψία.

Η αρκούδα είναι το… μόνο θηλυκό σε ολόκληρη φυλακή, στην οποία διαβιούν σήμερα 730 επικίνδυνοι κρατούμενοι, μεταξύ αυτών δολοφόνοι. Σε σχέση με αυτούς βέβαια, έχει το προνόμιο δικής της πισίνας.

Η Κάτια εγκαταλείφθηκε από εκπαιδευτή τσίρκου όταν ήταν ακόμα μωρό. Το 2004, σε ηλικία επτά ετών, επιτέθηκε σε δύο άτομα σε ξεχωριστές περιπτώσεις ενώ ήταν σε κλουβί σε κάμπινγκ. Στο πρώτο περιστατικό επιτέθηκε σε ένα 11χρονο αγόρι, το οποίο επιχείρησε να της δώσει τροφή. Η αρκούδα άρπαξε το πόδι του, προκαλώντας του σοβαρούς τραυματισμούς. Το δεύτερο θύμα ήταν ένας 28χρονος, ο οποίος προσπάθησε να… κάνει χειραψία μαζί της αγνοώντας τις προειδοποιητικές πινακίδες, ενώ φέρεται να βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Eπειδή ότι δεν υπήρχε ζωολογικός κήπος στην περιοχή, η Κάτια κατέληξε να φυλακιστεί μαζί με ανθρώπους. Στην πορεία έγινε μασκότ του σωφρονιστικού ιδρύματος, με ένα άγαλμά της να ανεγείρεται προς τιμήν της στο χώρο.

«Είναι φιλική, καθόλου επιθετική» υποστηρίζει πάντως ο επικεφαλής της φυλακής Ασλάν Μεντιμπάγιεφ, εξηγώντας ότι τα 15 χρόνια πίσω από τα κάγκελα την ηρέμησαν. «Την επισκέπτονται άλλοι κρατούμενοι. Ξύπνησε πριν περίπου ένα μήνα από τον ετήσιο λήθαργό της. Τώρα νιώθει καλά, τρέχει, πηδάει» εξηγεί.

ΠΗΓΗ - ΣΚΑΙ

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE