ΗΠΑ: 24χρονος πέθανε από ηλεκτρονικό τσιγάρο που «έσκασε» στο πρόσωπό του

Μία απίστευτη τραγωδία εξελίχθηκε στο Τέξας των ΗΠΑ. Ένας 24χρονος έχασε τη ζωή του, όταν το ηλεκτρονικό τσιγάρο που μόλις είχε αγοράσει Έπειτα από τον τραυματισμό του, ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο John Peter Smith στην περιοχή North Fort Worth και δύο μέρες αργότερα εξέπνευσε.

Ένα θραύσμα από το ηλεκτρονικό τσιγάρο διαπέρασε το λαιμό του και του έκοψε την αριστερή καρωτιδική αρτηρία. Ο νεαρός σύρθηκε μέχρι το αυτοκίνητό του και προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια, προτού καταρρεύσει στο πεζοδρόμιο, έξω από το κατάστημα, όπου αγόρασε το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Οι γιατροί ως αιτία θανάτου ανακοίνωσαν «διαμπερές τραύμα από έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου». Σύμφωνα με τη γιαγιά του νεαρού, ο 24χρονος δεν ήταν καπνιστής και αγόρασε τη συσκευή, καθώς τού είχαν πει ότι θα τον βοηθήσει στο άσθμα. Η ίδια ανέφερε ότι οι ερευνητές τής είπαν ότι η έκρηξη πιθανότατα προκλήθηκε από τη μπαταρία.

Σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, μεταξύ 2009-2016 καταγράφηκαν επισήμως 195 περιπτώσεις εκρήξεων ηλεκτρονικών τσιγάρων και στο ένα τρίτο σχεδόν των περιστατικών υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί. Μια άλλη όμως έκθεση από το Κέντρο Υγείας του Πανεπιστημίου του Βορείου Τέξας βρήκε ότι μεταξύ 2015-2017 στα τμήματα επειγόντων των αμερικανικών νοσοκομείων υπήρξαν 2.025 περιπτώσεις τραυματισμών και εγκαυμάτων λόγω έκρηξης ηλεκτρονικών τσιγάρων

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE