Κόλαση φωτιάς στην Καλιφόρνια- Περισσότεροι από 200 αγνοούνται

Η Καλιφόρνια καίγεται. Πολλά πύρινα μέτωπα παραμένουν ανεξέλεγκτα, καθιστώντας την Camp Fire, όπως ονομάστηκε αυτή η πυρκαγιά, την πιο καταστροφική στην ιστορία της πολιτείας. Μέχρι στιγμής, 31 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, περισσότεροι από 200 αγνοούνται, περί τα 6.700 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν γίνει στάχτη, ομοίως και χιλιάδες στρέμματα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε τον πρωί της 8ης Νοεμβρίου και εξαπλώθηκε με απίστευτους ρυθμούς, καλύπτοντας σύμφωνα με τους πυροσβέστες έκταση ίση με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου το δευτερόλεπτο.

Οι θερμοί, ξηροί άνεμοι, που αναμένεται να συνεχιστούν έως την Τρίτη, ενίσχυσαν τις φλόγες. Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τις εστίες τους στο Σακραμέντο και στο Μάλιμπου. Περίπου 1.300 φιλοξενούνται σε καταφύγια.

Η πυρκαγιά «Camp», έχει στοιχίσει τη ζωή σε 29 ανθρώπους ενώ στον Νότο, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πυρκαγιάς «Woolsey». Αγνοούμενοι παραμένουν τουλάχιστον 228 άνθρωποι.

Πολυτελείς βίλες στο Μαλιμπού, καθώς και παραθαλάσσιες κατοικίες διασημοτήτων περιλαμβάνονται σε όσα έκανε στάχτη η καταστροφική πυρκαγιά στο πέρασμά της.

Μεταξύ των διασημοτήτων που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται στις φλόγες και ο ηθοποιός Τζέραλντ Μπάτλερ, ο οποίος ανέβασε φωτογραφία του καμένου σπιτιού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Επιστροφή στο σπίτι στο Μπαλιμπού, μετά την εκκένωση. Αποκαρδιωτικές στιγμές στην Καλιφόρνια», έγραψε από κάτω ευχαριστώντας τους πυροσβέστες για τη γενναιότητα και την αυτοθυσία τους.

naftemporiki.gr

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE